Skip to article

Modul in care scrii iti spune cum stai cu sanatatea

Modul in care scrii iti spune cum stai cu sanatatea
Chiar si cele mai mici miscari pe care le facem spune ceva despre adevarata noastra personalitate. Cand vine insa vorba de sanatatea fizica, majoritatea dintre noi ne bazam pe semne si simptome pentru a verifica daca suferim de anumite afectiuni.

Chiar daca controlul medical regulat este esential in depistarea afectiunilor, exista anumite lucruri simple din viata noastra pe care le putem folosi pentru a detecta anumite probleme. Modul in care scriem ne poate spune multe despre sanatatea noastra si riscurile la care suntem supuse.

Analiza scrisului de mana pentru a identifica probleme de sanatate nu este o stiinta noua. Exista inca de pe vremea lui Aristotel. Grafologia este un termen folosit in procesul de identificare a dezechilibrelor din corp, minte si spirit.

Scrisul de mana este o indemanare care necesita implicarea sistemului nervos si sistemului musculoscheletal. Astfel, orice anomalie a acestor sisteme se va reflecta in modul in care ne folosim mainile.

Ceea ce scriem provine din constient, insa cum scriem provine din subconstient. Asadar, cu ajutorul scrisului de mana putem depista anumite probleme de sanatate.

Parkinson

Aproximativ 3 din 4 persoane care sufera de Parkinson se confrunta cu tremuratul mainilor, picioarelor si muschilor fetei. Este insa o mare diferenta intre tremuratul mainilor cauzat de Parkinson si tremuraturile cauzate de frig, raceala sau oboseala. Acestea din urma trec dupa o noapte de odihna, in timp ce tremuraturile cauzate de Parkinson sunt permanente.

Tremuraturile asociate cu boala Parkinson sunt cauzate de deficienta unor neurotransmitatori din creier. Pentru persoanele care sufera de Parkinson scrisul de mana este un lucru extrem de greu de realizat. Astfel, scrisul nu mai este sustinut de miscarile corpului si are un aspect tremurat.

Probleme cardiace si hipertensiune

Persoanele care sufera de afectiuni cardiace se confrunta adesea cu oboseala. Din aceasta cauza, indeplinirea sarcinilor zilnice presupune un efort sustinut. Bolile cardiace si hipertensiunea se reflecta si in modul in care scriem, din cauza variatiilor de tensiune.

Alzheimer

Multe persoane, printre care si medicii, au un scris indescifrabil, insa structura si mesajul transmis este coerent. Insa, in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer, degradarea treptata a functiei creierului afecteaza atat scrisul de mana, cat si capacitatea de a comunica si a se exprima corect.

Cel mai adesea, scrisul de mana al acestor persoane este neregulat si dezorganizat, intins pe toata foaia de scris.

Schizofrenie

Persoanele care sufera de schizofrenie sunt adesea detasate de realitate, experimenteaza halucinatii si stari diferite, in acelasi timp. Complexitatea gandurilor lor se manifesta si la nivelul scrisului de mana. Persoanele care sufera de schizofrenie au un scris de mana indescifrabil, folosesc mai multe stiluri de scris si limbi chiar in aceeasi fraza.

Depresie

Starea noastra psihica se reflecta in toate lucrurile pe care le facem, inclusiv modul in care interactionam cu cei dragi sau modul in care scriem. Un scris de mana ascendent este un semn de optimism, in timp ce un scris descendent este un semn al depresiei si problemelor emotionale.

Autor: Mihaela Rotaru

Articole recomandate

Persoanele sedentare prezinta un risc mai mare de a face o forma grava de Covid Persoanele sedentare prezinta un risc mai mare de a face o forma grava de Covid
Persoanele sedentare prezinta un risc mai mare de a suferi de o forma grava de Covid. Potrivit unui studiu realizat recent de oamenii de stiinta din SUA si publicat in Jurnalul britanic de Medicină Sportivă, sedentarismul duce in peste 90% dintre cazuri la forme grave ale infectiei cu
Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante
Dupa varsta de 40 de ani, nu ne lasa doar spatele si respiratia, ci si vederea la aproape. Nu e vorba aici de vicii de refractie, cum sunt miopia sau hipermetropia - rezultatele unor predispozitii genetice sau ale expunerii ochilor, in mod inadecvat, la un bombardament de stimuli pentru care n-au
Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO" Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO"
Potrivit statisticilor, tot mai multi romani au devenit mai atenti la alimentatie. Sunt dornici sa cumpere produse BIO, pentru a-si proteja sanatatea, insa foarte multi comercianti au exploatat aceasta tendinta, iar produsele bio ajunse la raft au preturi foarte mari.  Nutritionistul Mihaela
Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale? Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?
Reprezentantii Ministerului Sanatatii au oferit cateva explicatii despre vaccinurile anti-Covid in ceea ce priveste studiile clinice care au fost facute inainte ca acestea sa fie aprobate.  "Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?Nu. Înainte să fie autorizate, vaccinurile au
Recuperare respiratorie post-COVID online Recuperare respiratorie post-COVID online
Persoanele care au avut COVID pot face recuperare online cu ajutorul medicilor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Exercitiile sunt simple si pot fi facute acasa. Medicii spun ca acestea ajuta la imbunatatirea capacitatii respiratorii in cazul pacientilor care au avut forme medii si severe