Skip to article

Nescafe: cafeaua care te hidrateaza in fiecare zi!

Nescafe: cafeaua care te hidrateaza in fiecare zi!
In perioada torida a verii, organismul pierde o cantitate mai mare de apa si risca sa se deshidrateze.

Pentru a mentine un echilibru si o stare de sanatate permanenta, ar trebui sa consumam aproximativ 6-8 cani, echivalentul a 1,5 - 2 litri, din diverse lichide pe parcursul intregii zile.

Cafeaua solubila contribuie la cantitatea zilnica de fluide de care are nevoie corpul nostru pentru a fi hidratat.

Timp indelungat a existat conceptia gresita ca prin consumul de cafea organismul uman se deshidrateaza. Studiile recente in domeniu furnizate de Nescafe, au demonstrat ca o cantitate moderata de cafea solubila este o sursa de hidratare .

Studiul realizat de catre cercetatorul american Lawrence Armstrong - Fluid, electrolyte and renal indices of hydration during 11days of controlled caffeine consumption - citat de Nescafe, a aratat ca prin consumul de cafea nu se accelereaza eliminarea lichidelor din organism.

Impreuna cu celelalte lichide, cafeaua asigura nivelul de fluid necesar pentru hidratare, intr-o maniera similara cu cea a apei. In urma consumului de cafea, corpul nostru retine cea mai mare parte din lichid, pana la un procent de 84%.

Nescafe: cafeaua care te hidrateaza in fiecare zi!

Expunerea intensa la soare, activitatea fizica sau vremea caniculara sunt factori externi care determina pierderea accelerata a apei din organism.

Nevoia zilnica de hidratare variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, sex, activitatea desfasurata sau mediul in care ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Spre exemplu, pentru persoanele cu o activitate fizica intensa sau care lucreaza in spatii cu temperaturi ridicate, cantitatea de lichide recomandate ajunge pana la 3 litri/zi.

"Rezultatele studiilor citate de Nescafe au demonstrat ca un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi ne ajuta la hidratarea corpului.

Cafeaua solubila are proprietatea ca, alaturi de celealte lichide, sa ne fereasca de deshidratare si de aceea nu trebuie evitata nici macar in perioadele caniculare.

Bineinteles, va trebui sa bem si suficienta apa, sa consumam fructe, legume sau supe pentru a ne mentine corpul hidratat si sanatos.", declara Elena Dobrescu, specialist Nescafe in nutritie.

Articole recomandate

5 lucruri intelese gresit despre somnul de dupa-amiaza 5 lucruri intelese gresit despre somnul de dupa-amiaza
Tot mai multe studii sustin ideea ca un pui de somn dupa amiaza aduce o multime de beneficii organismului. Cu toate acestea, sunt si oameni care se indoiesc de evidentele oferite de oamenii de stiinta legate de un somn scurt dupa amiaza. Poate si pentru ca exista o multime de mituri gresite despre
Gestul banal care te poate feri de coronavirus Gestul banal care te poate feri de coronavirus
Cercetatorii vin cu noi informatii despre raspandirea infectiei cu coronavirus. Potrivit ultimei descoperiri, zonele in care zgomotul este reudus in spatiile inchise sunt mai sigure in ceea ce priveste posibilitatea infectarii cu noul coronavirus.  Scăderea volumului vocii contribuie la
Cum dezinfectezi corect telefonul mobil Cum dezinfectezi corect telefonul mobil
Telefonul mobil este unul dintre obiectele pe care le folosim foarte mult pe parcursul zilei. Cercetarile realizate pana acum au demonstrat ca pe acest gadget se strang foarte multe bacterii, de aceea este foarte important sa il dezinfectam corect, de mai multe ori pe zi.  In plus, potrivit
Leguma care absoarbe toate toxinele din corp Leguma care absoarbe toate toxinele din corp
Varza este una dintre cele mai sanatoase legume! Este supranumita chiar leguma aspirator de toxine, de aceea este recomandat sa o introduci in meniul tau cat mai des. Te poate ajuta sa slabesti in mod natural si sanatos, dar absoarbe si toate toxinele din organism. Are multe beneficii pentru
Totul despre hiperhidroza axilara - cel mai eficient tratament impotriva transpiratiei excesive Totul despre hiperhidroza axilara - cel mai eficient tratament impotriva transpiratiei excesive
Atunci cand afara este foarte cald, facem sport, sau suntem foarte nervosi, organismul nostru se supraincalzeste si transpiram. Oricat ar fi de neplacuta, transpiratia reprezinta sistemul natural de raciere al corpului, deci nu numai ca este foarte importanta pentru sanatate, ci este vitala!