Skip to article

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat
Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) si Boehringer Ingelheim - au anuntat acordul global pentru dezvoltarea si comercializarea in cooperare a unui portofoliu de produse adresate pacientilor cu diabet zaharat, portofoliu aflat in prezent in etapele finale de dezvoltare.

Doua molecule antidiabetice orale dezvoltate de Boehringer Ingelheima€"linagliptin si BI10773a€" fac parte din prezentul acord alaturi de cei doi analogi de insulina bazala de la Lillya€"LY2605541 si LY2963016a€"la care se adauga si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare anticorpul monoclonal anti-TGF-beta al companiei Lilly.

Linagliptin este un inhibitor de dipeptidil peptidaza-4 (DPP-4), descoperit de Boehringer Ingelheim pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, sub forma de tablete, cu administrare o data pe zi. Acest produs este in prezent in curs de autorizare de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite, Europa si Japonia.

Pentru BI10773, inhibitor al co-transportorului 2 de glucoza dependent de sodiu (SGLT-2), studiile clinice de faza III au inceput anul trecut. El apartine unei noi clase de compusi pentru tratamentul diabetului zaharat, avand ca mecanism de actiune blocarea reabsorbtiei tubulare a glucozei in rinichi.

In prezent nu exista pe piata niciun produs apartinand clasei inhibitorilor de SGLT-2 aprobat de catre autoritati pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat.

Se estimeaza ca cele doua molecule de analogi de insulina bazala de la Lilly vor incepe studiile clinice de faza III in 2011. LY2605541 este un analog de insulina bazala cu o structura noua, iar LY2963016 un nou produs de tip glargin.

Acordul mai include si optiunea ca Boehringer Ingelheim sa dezvolte si sa comercializeze in cooperare o noua molecula pentru diabet descoperita de Lilly, un anticorp monoclonal anti-TGF-beta, care in prezent este in studii clinice de faza III cu pacienti cu diabet si boli renale cronice.

Alianta se bazeaza pe experienta stiintifica si potentialul celor doua companii farmaceutice a caror activitate principala este cercetarea continua in vederea dezvoltarii de solutii inovatoare pentru persoanele care vor fi impactate de epidemia globala de diabet.

"Ne bucura foarte mult aceasta alianta noua cu Boehringer Ingelheim, avand in vedere istoricul parteneriatelor reusite intre cele doua companii," a afirmat John C. Lechleiter, Ph.D., presedintele si directorul executiv al Lilly. "Prin acesta cooperare vom prelua in parteneriat una dintre cele mai puternice linii de produse pentru tratamentul diabetului zaharat din industria farmaceutica. Prezenta alianta extinde portofoliul de produse Lilly adresat persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, imbunatateste capacitatea de a oferi solutii terapeutice acestor pacienti si ofera o noua perspectiva de afaceri pe viitor."

Despre diabetul zaharat
Diabetul zaharat afecteaza un numar estimat de 285 de milioane de adulti la nivel mondial si mai mult de 24 de milioane de oameni din Statele Unite. Circa 90-95% dintre pacientii diagnosticati prezinta diabet zaharat de tip 2. Costurile directe si indirecte ale sistemului medical din SUA pentru diabetul zaharat se ridica la circa 174 miliarde USD pe an.

Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Imbolnavirilor si al Studiului de Examinare a Alimentatiei si a Sanatatii Nationale, circa 60% dintre persoanele cu diabet zaharat nu-si ating nivelurile tinta ale hemoglobinei glicozilate cu ajutorul tratamentului pe care-l urmeaza in prezent.

Despre Boehringer Ingelheim
Grupul Boehringer Ingelheim se regaseste intre cele mai mari 20 companii farmaceutice de marca. De la fondarea in 1885, compania de familie s-a angajat in sensul cercetarii, dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse noi cu o mare valoare terapeutica pentru medicina umana si veterinara.

Articole recomandate

ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii
Ciresele sunt vedetele acestui sezon. Preturile lor sunt destul de piperate, asadar trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand le cumparam. ANPC avertizeaza ca pe piata se comercializeaza cirese toxice, care ne pot afecta sanatatea. Pe piata din Romania au ajuns cirese din Turcia tratate cu
Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid
Remediile naturale sunt o optiune buna pentru a completa tratamentul medical al infectiei urinare si recuperarea rapida. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar si la cresterea productiei de urina, eliminand bacteriile care provoaca infectia. Cu toate acestea, aceste remedii la domiciliu
5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti 5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti
Parintii transmit copiilor genele lor. Aproape toate trasaturile noastre fizice si psihice sunt transmise prin gene de la parinti. Nu intotdeauna mostenim insa doar gene bune. Din pacate, parintii ne pot lasa mostenire si gene periculoase, care pot duce la boli grave sau afectiuni psihice. Gena
Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterii. Acesti germeni pot intra in corpul tau si pot trai in tractul digestiv. Dupa multi ani, ele pot provoca afectiuni, numite ulcere, in mucoasa stomacului sau in partea superioara a intestinului subtire. La unele persoane, o infectie poate duce
Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism
Diminetile tuturor ar trebui sa inceapa in fiecare dimineata cu un pahar cu apa calda pe stomacul gol. Asadar, adio cafea! Apa calda bauta dimineata poate face minuni pentru sanatate. Consumata in mod regulat apa calda poate aduce beneficii uriase organismului, ofera energie corpului si reduce