Skip to article

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat
Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) si Boehringer Ingelheim - au anuntat acordul global pentru dezvoltarea si comercializarea in cooperare a unui portofoliu de produse adresate pacientilor cu diabet zaharat, portofoliu aflat in prezent in etapele finale de dezvoltare.

Doua molecule antidiabetice orale dezvoltate de Boehringer Ingelheima€"linagliptin si BI10773a€" fac parte din prezentul acord alaturi de cei doi analogi de insulina bazala de la Lillya€"LY2605541 si LY2963016a€"la care se adauga si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare anticorpul monoclonal anti-TGF-beta al companiei Lilly.

Linagliptin este un inhibitor de dipeptidil peptidaza-4 (DPP-4), descoperit de Boehringer Ingelheim pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, sub forma de tablete, cu administrare o data pe zi. Acest produs este in prezent in curs de autorizare de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite, Europa si Japonia.

Pentru BI10773, inhibitor al co-transportorului 2 de glucoza dependent de sodiu (SGLT-2), studiile clinice de faza III au inceput anul trecut. El apartine unei noi clase de compusi pentru tratamentul diabetului zaharat, avand ca mecanism de actiune blocarea reabsorbtiei tubulare a glucozei in rinichi.

In prezent nu exista pe piata niciun produs apartinand clasei inhibitorilor de SGLT-2 aprobat de catre autoritati pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat.

Se estimeaza ca cele doua molecule de analogi de insulina bazala de la Lilly vor incepe studiile clinice de faza III in 2011. LY2605541 este un analog de insulina bazala cu o structura noua, iar LY2963016 un nou produs de tip glargin.

Acordul mai include si optiunea ca Boehringer Ingelheim sa dezvolte si sa comercializeze in cooperare o noua molecula pentru diabet descoperita de Lilly, un anticorp monoclonal anti-TGF-beta, care in prezent este in studii clinice de faza III cu pacienti cu diabet si boli renale cronice.

Alianta se bazeaza pe experienta stiintifica si potentialul celor doua companii farmaceutice a caror activitate principala este cercetarea continua in vederea dezvoltarii de solutii inovatoare pentru persoanele care vor fi impactate de epidemia globala de diabet.

"Ne bucura foarte mult aceasta alianta noua cu Boehringer Ingelheim, avand in vedere istoricul parteneriatelor reusite intre cele doua companii," a afirmat John C. Lechleiter, Ph.D., presedintele si directorul executiv al Lilly. "Prin acesta cooperare vom prelua in parteneriat una dintre cele mai puternice linii de produse pentru tratamentul diabetului zaharat din industria farmaceutica. Prezenta alianta extinde portofoliul de produse Lilly adresat persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, imbunatateste capacitatea de a oferi solutii terapeutice acestor pacienti si ofera o noua perspectiva de afaceri pe viitor."

Despre diabetul zaharat
Diabetul zaharat afecteaza un numar estimat de 285 de milioane de adulti la nivel mondial si mai mult de 24 de milioane de oameni din Statele Unite. Circa 90-95% dintre pacientii diagnosticati prezinta diabet zaharat de tip 2. Costurile directe si indirecte ale sistemului medical din SUA pentru diabetul zaharat se ridica la circa 174 miliarde USD pe an.

Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Imbolnavirilor si al Studiului de Examinare a Alimentatiei si a Sanatatii Nationale, circa 60% dintre persoanele cu diabet zaharat nu-si ating nivelurile tinta ale hemoglobinei glicozilate cu ajutorul tratamentului pe care-l urmeaza in prezent.

Despre Boehringer Ingelheim
Grupul Boehringer Ingelheim se regaseste intre cele mai mari 20 companii farmaceutice de marca. De la fondarea in 1885, compania de familie s-a angajat in sensul cercetarii, dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse noi cu o mare valoare terapeutica pentru medicina umana si veterinara.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există