Skip to article

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat

Noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat
Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) si Boehringer Ingelheim - au anuntat acordul global pentru dezvoltarea si comercializarea in cooperare a unui portofoliu de produse adresate pacientilor cu diabet zaharat, portofoliu aflat in prezent in etapele finale de dezvoltare.

Doua molecule antidiabetice orale dezvoltate de Boehringer Ingelheima€"linagliptin si BI10773a€" fac parte din prezentul acord alaturi de cei doi analogi de insulina bazala de la Lillya€"LY2605541 si LY2963016a€"la care se adauga si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare anticorpul monoclonal anti-TGF-beta al companiei Lilly.

Linagliptin este un inhibitor de dipeptidil peptidaza-4 (DPP-4), descoperit de Boehringer Ingelheim pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, sub forma de tablete, cu administrare o data pe zi. Acest produs este in prezent in curs de autorizare de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite, Europa si Japonia.

Pentru BI10773, inhibitor al co-transportorului 2 de glucoza dependent de sodiu (SGLT-2), studiile clinice de faza III au inceput anul trecut. El apartine unei noi clase de compusi pentru tratamentul diabetului zaharat, avand ca mecanism de actiune blocarea reabsorbtiei tubulare a glucozei in rinichi.

In prezent nu exista pe piata niciun produs apartinand clasei inhibitorilor de SGLT-2 aprobat de catre autoritati pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat.

Se estimeaza ca cele doua molecule de analogi de insulina bazala de la Lilly vor incepe studiile clinice de faza III in 2011. LY2605541 este un analog de insulina bazala cu o structura noua, iar LY2963016 un nou produs de tip glargin.

Acordul mai include si optiunea ca Boehringer Ingelheim sa dezvolte si sa comercializeze in cooperare o noua molecula pentru diabet descoperita de Lilly, un anticorp monoclonal anti-TGF-beta, care in prezent este in studii clinice de faza III cu pacienti cu diabet si boli renale cronice.

Alianta se bazeaza pe experienta stiintifica si potentialul celor doua companii farmaceutice a caror activitate principala este cercetarea continua in vederea dezvoltarii de solutii inovatoare pentru persoanele care vor fi impactate de epidemia globala de diabet.

"Ne bucura foarte mult aceasta alianta noua cu Boehringer Ingelheim, avand in vedere istoricul parteneriatelor reusite intre cele doua companii," a afirmat John C. Lechleiter, Ph.D., presedintele si directorul executiv al Lilly. "Prin acesta cooperare vom prelua in parteneriat una dintre cele mai puternice linii de produse pentru tratamentul diabetului zaharat din industria farmaceutica. Prezenta alianta extinde portofoliul de produse Lilly adresat persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, imbunatateste capacitatea de a oferi solutii terapeutice acestor pacienti si ofera o noua perspectiva de afaceri pe viitor."

Despre diabetul zaharat
Diabetul zaharat afecteaza un numar estimat de 285 de milioane de adulti la nivel mondial si mai mult de 24 de milioane de oameni din Statele Unite. Circa 90-95% dintre pacientii diagnosticati prezinta diabet zaharat de tip 2. Costurile directe si indirecte ale sistemului medical din SUA pentru diabetul zaharat se ridica la circa 174 miliarde USD pe an.

Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Imbolnavirilor si al Studiului de Examinare a Alimentatiei si a Sanatatii Nationale, circa 60% dintre persoanele cu diabet zaharat nu-si ating nivelurile tinta ale hemoglobinei glicozilate cu ajutorul tratamentului pe care-l urmeaza in prezent.

Despre Boehringer Ingelheim
Grupul Boehringer Ingelheim se regaseste intre cele mai mari 20 companii farmaceutice de marca. De la fondarea in 1885, compania de familie s-a angajat in sensul cercetarii, dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse noi cu o mare valoare terapeutica pentru medicina umana si veterinara.

Articole recomandate

OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat o noua serie de recomandari in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie. Expertii recomanda acum purtarea mastii si in interiorul locuintelor, atunci cand avem musafiri si nu se poate respecta distanta fizica sau daca incaperile nu sunt
Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake
Pentru consumatori este foarte dificil sa isi dea seama daca masca de protectie e care o cumpara este una neconforma sau un fake. Cei care trebuie sa fie foarte atenti la masti sunt agentii economici! In doar o luna, ANPC a scos de la vanzare peste 30 de milioane e masti de portectie.  Pentru
Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a