Skip to article

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer
Alzheimer-ul este o boala care se manifesta in special la batranete. Cu toate acestea, exista anumiti factori care potenteaza aparitia acestei boli, despre care nici medicii nu au reusit sa afla prea multe.

Cercetarile au aratat ca Alzheimer-ul se manifesta preponderent in cazul femeilor. De asemenea, daca un membru al familiei a suferit de Alzheimer, exista o sansa de aproximativ 1%, de transmitere a acestei boli la urmasi.

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer

Ranile in zona capului, sau factorii de poluare, reprezinta de asemenea potentiali factori ai aparitiei acestei boli.

Evolutia bolii este una progresiva si se manifesta initial prin uitarea anumitor lucruri marunte, pentru a se ajunge in cele din urma la nerecunoasterea membrilor familiei, la uitarea de catre bolnav a adresei la care locuieste si a pierderii constante in greutate.

Cu toate ca poate parea surprinzator, alimentele pe care le consumi astazi, pot ajuta la depistarea posibilitatii de aparitie a Alzheimer-ului in viitor.

Numeroasele studii care au fost efectuate de-a lungul timpului, au aratat ca riscul de aparitie al Alzheimer-ului poate fi influentat de dieta.

O serie de cercetatori recomanda dieta mediteraneana, care include multe fructe si legume, si putina carne rosie.

De asemenea, in randul alimentelor recomandate se situeaza si nucile, mazarea si boabele de porumb, iar un rol esential il cosntituie uleiul de masline, care este mai dietetic si mai sanatos pentru organism decat uleiul de floarea soarelui.

Pestele are un rol esential in prevenirea Alzheimer-ului, datorita substantelor hranitoare a acizilor grasi continuti. Somnul, tonul sau pastravul, reprezinta o sursa excelenta de substante hranitoare si benefice pentru organism.

Articole recomandate

Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi
Simptomele coronavirusului apar in medie la 5 zile de la contractarea virusului.  Principalele simptome sunt febra, tuse seaca, probleme de respiratie. Potrivit studiilor realizate, persoanele care au contractat virusul dar nu asimptomatice timp 12 zile este putin probabil sa mai prezinte
Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus
Un medic pneumolog din Spania a postat pe pagina sa de Twitter cum se degradeaza plamanii pacientilor cu coronavirus in numai trei zile.  Plamanii din imagini sunt ai unui tanar in varsta de 28 de ani cu o forma grava de Covid-19.  "Pentru cei care cred că sunt nemuritori și
Hantavirus, un nou virus in China Hantavirus, un nou virus in China
Hantavirus este un nou virus care provoaca alerta in China. Dupa ce a fost epicentrul raspandirii epidemiei de coronavirus in lumea intreaga, China se confrunta cu o noua panica: hantavirusul. Este vorba despre un virus care a ucis luni o persoana, starnind teama ca acesta poate fi un nou patogen
Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii
Pe masura ce noul coronavirus se raspandeste, medicii pot vedea mult mai clar cum se manifesta aceasta boala si cum reactioneaza organismul dupa infectarea cu SARS CoV-2. Cercetarile medicilor au aratat ca pacientii infectati cu coronavirus prezinta mai intai simptome usoare, cum ar fi o tuse
Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete
Coronavirusul poate supravietui pe o suprafata timp de 17 zile, a anuntat Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC), dupa ce in cadrul unui studiu recent au fost gasite urme ale coronavirusului in cabinele de pe vasul de croaziera Diamond Princess la mai mult de doua saptamani