Skip to article

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer
Alzheimer-ul este o boala care se manifesta in special la batranete. Cu toate acestea, exista anumiti factori care potenteaza aparitia acestei boli, despre care nici medicii nu au reusit sa afla prea multe.

Cercetarile au aratat ca Alzheimer-ul se manifesta preponderent in cazul femeilor. De asemenea, daca un membru al familiei a suferit de Alzheimer, exista o sansa de aproximativ 1%, de transmitere a acestei boli la urmasi.

O dieta corecta scade riscul de Alzheimer

Ranile in zona capului, sau factorii de poluare, reprezinta de asemenea potentiali factori ai aparitiei acestei boli.

Evolutia bolii este una progresiva si se manifesta initial prin uitarea anumitor lucruri marunte, pentru a se ajunge in cele din urma la nerecunoasterea membrilor familiei, la uitarea de catre bolnav a adresei la care locuieste si a pierderii constante in greutate.

Cu toate ca poate parea surprinzator, alimentele pe care le consumi astazi, pot ajuta la depistarea posibilitatii de aparitie a Alzheimer-ului in viitor.

Numeroasele studii care au fost efectuate de-a lungul timpului, au aratat ca riscul de aparitie al Alzheimer-ului poate fi influentat de dieta.

O serie de cercetatori recomanda dieta mediteraneana, care include multe fructe si legume, si putina carne rosie.

De asemenea, in randul alimentelor recomandate se situeaza si nucile, mazarea si boabele de porumb, iar un rol esential il cosntituie uleiul de masline, care este mai dietetic si mai sanatos pentru organism decat uleiul de floarea soarelui.

Pestele are un rol esential in prevenirea Alzheimer-ului, datorita substantelor hranitoare a acizilor grasi continuti. Somnul, tonul sau pastravul, reprezinta o sursa excelenta de substante hranitoare si benefice pentru organism.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!