Skip to article

O noua metoda de tratament a fibroadenomului mamar

O noua metoda de tratament a fibroadenomului mamar
Una din trei femei se confrunta de-a lungul vietii cu aparitia fibroadenomului mamar si este supusa unei biopsii.

Suferinta fizica si psihica provocata de aceasta afectiune poate fi stopata odata cu introducerea, pentru prima data in Romania, a unei noi metode de tratament: crioablatia.

Metoda revolutionara presupune inghetarea nodulilor fara a fi nevoie de anestezie generala sau operatie. Tratamentul este disponibil incepand din acest an numai la BreastCareClinic, unde medici romani de renume pot diagnostica si recomanda aceasta procedura.

Crioablatia este o tehnica de inghetare-dezghetare, desfasurata in mai multe etape, denumite "cicluri de inghetare".

Procedura este ghidata cu ultrasunete si consta in plasarea unei criosonde in centrul leziunii, care prin temperaturi extreme de scazute determina inghetarea intracelulara si apoi autodistrugerea celulelor. Procedura nu este dureroasa si dureaza aproximativ 10-15 minute, timp in care pacienta este supusa unei anestezii locale.

Dimensiunea inciziei este de aproximativ 3 mm, in majoritatea cazurilor. Doctorii care au monitorizat si evaluat efectele procedurii de crioablate au concluzionat ca dupa un an de la interventia medicala nu se mai observa nicio cicatrice.

Avantajul in acest caz este ca pacientele nu isi intrerup activitatea zilnica, iar forma sanului nu este afectata in nici un fel. Procedura a fost descoperita de medicii americani si este cunoscuta sub denumirea de "ice cure". Aceasta a fost aprobata de FDA (FOOD AND DRUG ADMINISTRATION ) si ASBS (ASOCIATIA AMERICANA DE CHIRURGIA SANULUI) si este implementata in tari precum Israel, Japonia, SUA, fiind o premiera in Europa.

"Procedura este minim invaziva, se desfasoara in cabinet si nu in sala de operatie. Necesita o minima anestezie locala pentru efectuarea inciziei milimetrice prin care se insereaza criosonda. Cicatricea este cvasi inexistenta iar defectele estetice posterapeutice sunt excluse intrucat tesutul supus efectului criogenic este resorbit natural, in timp, de catre organism. Impactul procedurii asupra pacientei este similar cu cel al unei biopsii efectuate prin punctie" spune Rares Sculeanu - Medic Coordonator BreastCareClinic Brasov.

Fibroadenomul mamar este o leziune benigna care afecteaza femeile aflate in perioada reproductiva a vietii, dar nu numai.

In pofida caracterului benign, fibroadenoamul mamar poate cauza diformitate fizica din cauza dimensiunilor mari si poate produce persoanelor afectate disconfort sau suferinta psihica. Dat fiind ca exista potentialul malign (cancer) al fibroadenoamului mamar, nu este necesar tratamentul pe baza oncologica dar este obligatorie tinerea sub observatie medicala prin controale regulate.

Breast Care Clinic, www.breastcareclinic.ro, este specializata in investigarea si tratarea fibroadenomului mamar, beneficiind de tehnologia medicala de ultima generatie si medici specializati in clinici internationale. Clinica Breast Care Clinic face parte din multinationala olandeza On Clinic Advanced Medical Institute care are o experienta de 26 de ani in lume (peste 100 de filiale in intreaga lume) si peste 15 ani in Romania (14 filiale in cele mai mari orase din tara). Aparatul cu ajutorul caruia se realizeaza procedura, Ice Sense 3, este disponibil in clinicile din Brasov si Constanta.

In data de 8 martie persoanele interesate pot beneficia de evaluari gratuite care includ diagnosticare si ecografie, programandu-se la numarul de telefon 021.30.17.696

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care