Skip to article

Ochelarii de vedere - cum ii alegi?

Ochelarii de vedere - cum ii alegi?
Sa fie progresivi, antireflex, din sticla sau plastic? Iata cateva sfaturi pentru a-ti alege ochelarii de vedere potriviti!

Ai nevoie de ochelari de vedere progresivi?

Ochelarii progresivi ofera continuitate intre vederea de aproape si cea la departare, fiind preferati de 99% din persoanele care sufera de prezbitie.

Zona corespunzatoare vederii de aproape este situata in josul lentilelor. Insa oamenii care au nevoie sa citeasca de aproape la inaltime trebuie sa-si inverseze cele doua zone sau sa-si cumpere doua perechi de ochelari.

La ce folosesc lentilele antireflex?

Lentilele tratate antireflex nu au o functionalitate strict estetica, dupa cum multi cred.

Inainte de a ajunge la ochi, raza de lumina traverseaza diferite medii: aerul si lacrimile, si de fiecare data sufera o deformare.

Si lentila contine defecte minuscule, care modifica si mai mult refractia.

Tratamentul antireflex corecteaza aceste defecte si amelioreaza transparenta.

Ei sunt foarte utili in timpul condusului nocturn: cu ochelari netratati, farurile masinilor par irizate, ca niste halouri, ceea ce nu e cazul lentilelor tratate.

Lentile de sticla sau plastic?

Ochelarii de plastic sunt fabricati din rasini. Pe vremuri, acestia erau mai putin transparenti decat sticla si se zgariau mai usor.

Astazi, nu exista practic nicio diferenta intre o lentila din sticla minerala si una din sticla organica, cu conditia ca aceasta din urma sa fie tratata antireflex si antizgariere.

Lentilele din plastic sunt totusi preferate de majoritatea oamenilor deoarece sunt mai usoare si incasabile.

Ochelarii care se intuneca la soare: moft sau necesitate?

Totul depinde de modul tau de viata. Lentilele fotocromatice le sunt utile persoanelor care petrec mult timp afara, deci daca ai un job de birou probabil ca nu se justifica pretul.

In plus, trebuie sa stii ca proprietatile acestor lentile depind de pigmentii continuti, care se oxideaza sub efectul razelor luminoase.

Atunci cand conduci, parbrizul filtreaza aceste raze, ceea ce impiedica lentilele sa se intunece. In masina sunt mai potriviti ochelarii de soare.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai
Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes
In curand va fi disponibil un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus, insa foarte multe persoane se tem sa se vaccineze, desi acesta era asteptat cu nerabdare de lumea intreaga.  Directorul Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu, a explicat in cadrul unei emisiuni de la Digi24,