Skip to article

Ochelarii de vedere - cum ii alegi?

Ochelarii de vedere - cum ii alegi?
Sa fie progresivi, antireflex, din sticla sau plastic? Iata cateva sfaturi pentru a-ti alege ochelarii de vedere potriviti!

Ai nevoie de ochelari de vedere progresivi?

Ochelarii progresivi ofera continuitate intre vederea de aproape si cea la departare, fiind preferati de 99% din persoanele care sufera de prezbitie.

Zona corespunzatoare vederii de aproape este situata in josul lentilelor. Insa oamenii care au nevoie sa citeasca de aproape la inaltime trebuie sa-si inverseze cele doua zone sau sa-si cumpere doua perechi de ochelari.

La ce folosesc lentilele antireflex?

Lentilele tratate antireflex nu au o functionalitate strict estetica, dupa cum multi cred.

Inainte de a ajunge la ochi, raza de lumina traverseaza diferite medii: aerul si lacrimile, si de fiecare data sufera o deformare.

Si lentila contine defecte minuscule, care modifica si mai mult refractia.

Tratamentul antireflex corecteaza aceste defecte si amelioreaza transparenta.

Ei sunt foarte utili in timpul condusului nocturn: cu ochelari netratati, farurile masinilor par irizate, ca niste halouri, ceea ce nu e cazul lentilelor tratate.

Lentile de sticla sau plastic?

Ochelarii de plastic sunt fabricati din rasini. Pe vremuri, acestia erau mai putin transparenti decat sticla si se zgariau mai usor.

Astazi, nu exista practic nicio diferenta intre o lentila din sticla minerala si una din sticla organica, cu conditia ca aceasta din urma sa fie tratata antireflex si antizgariere.

Lentilele din plastic sunt totusi preferate de majoritatea oamenilor deoarece sunt mai usoare si incasabile.

Ochelarii care se intuneca la soare: moft sau necesitate?

Totul depinde de modul tau de viata. Lentilele fotocromatice le sunt utile persoanelor care petrec mult timp afara, deci daca ai un job de birou probabil ca nu se justifica pretul.

In plus, trebuie sa stii ca proprietatile acestor lentile depind de pigmentii continuti, care se oxideaza sub efectul razelor luminoase.

Atunci cand conduci, parbrizul filtreaza aceste raze, ceea ce impiedica lentilele sa se intunece. In masina sunt mai potriviti ochelarii de soare.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există