Skip to article

Pantofii sport nu trebuie purtati in permanenta!

Pantofii sport nu trebuie purtati in permanenta!
Pantofii sport sunt excelenti... pentru sport! Insa purtarea lor pe durata intregii zile conduce la adevarate sechele: platfus, tendinite, micoze.

Dupa cum spun specialistii, picioarele sunt mecanisme minunat construite si perfect functionale inca de la aparitia speciei umane si pana la inventarea baschetilor!

In special adolescentii sunt cei care nu se pot lepada de baschetii lor nici macar o zi. Insa medicii ne sfatuiesc: incaltarea zilnica a acestora este total nerecomandata. Baschetii trebuie sa fie rezervati doar sportului. Pentru a se evita prabusirea boltei plantare (platfus), orice alt drum, inclusiv cel de la scoala sau de la sala de sport pana acasa, trebuie efectuat in pantofi de oras.

Compus din 28 oase mici, tot atatea articulatii si o multitudine de ligamente si vase sangvine, piciorul este un organ foarte complex. Arhitectura sa extraordinara a functionat pana cand a venit moda pantofilor sport purtati in permanenta.

Risc de tendinita si de micoza

Piciorul se obisnuieste repede cu confortul si greutatea mica a pantofilor de sport. El se simte atat de bine incat, de prea mult purtat, uita total sa-si mai foloseasca propriile calitati de amortizare a socurilor.

Picioarele au tendinta sa se prabuseasca si sa-si piarda tenacitatea. Baschetii nu stimuleaza tesuturile plantare ce permit amortizarea impacturilor. Se ajunge la platfus, iar recuperarea este imposibila.

In plus, apar si dureri si pozitionari gresite ale degetelor de la picioare, conducand la tendinite.

In afara de problemele legate de statica, picioarele mai si transpira in bascheti, favorizandu-se astfel dezvoltarea micozelor. Pantofii de oras, care imbina confortul cu sustinerea piciorului, trebuie sa fie prima alegere. Daca nu tot timpul, macar in alternanta!

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există