Skip to article

Pielea rosie: sa fie rozacee?

Pielea rosie: sa fie rozacee?
Frecventa, aceasta boala de piele se caracterizeaza prin inrosiri localizate pe fata si prin cosuri. Rozaceea afecteaza in special femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 ani, fiind responsabila de o importanta jena estetica si sociala.

Cu ce seamana mai exact rozaceea?

Numita si acnee rozacee, aceasta dermatoza se manifesta prin aparitia de zone rosii pe piele, dar si de vase sangvine superficiale si de cosuri pline de lichid.

Cosuri spontane

Acneea este spontana, apare sub efectul unui element declansator, favorizant, care poate fi o emotie, expunerea la soare sau la frig, mesele condimentate, un pahar de alcool etc. Apoi boala evolueaza, iar roseata devine permanenta.

In acest stadiu, apar din ce in ce mai multe vase sangvine la suprafata pielii, iar cosurile incep sa dispara. Se poate remarca si ingrosarea pielii, lucru nu foarte estetic.

Care este cauza rozaceei?

Rozaceea are numeroase cauze declansatoare, printre care cele mai comune sunt cele de natura hormonala, digestiva, nervoasa sau de mediu.

Tratamentele rozaceei

Tratarea acneei rozacee trebuie sa fie multifactoriala. Astfel, in primul rand se iau masuri de tratament locale (curatarea pielii, pulverizarea de apa minerala, aplicarea de antiseptice, antiparazitare, protectii solare, creme grase contra frigului).

Se trece apoi la prescrierea de antibiotice din familia tetraciclinelor. Uneori se recurge chiar la isotretinoina, un medicament ce contine derivat de vitamina A, folosit si in tratarea acneei severe.

Electrocoagularea si laserul vascular ofera si ele rezultate interesante, atacand vasele sangvine vizibile, de la suprafata pielii.

Mesajul cel mai important pe care trebuie sa-l retii de aici este sa mergi la dermatolog, caci acneea rozacee nu este o afectiune care va trece de la sine, iar tratamentele exista!

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există