Skip to article

Pierce-ul in buza - reactii ale organismului

Pierce-ul in buza - reactii ale organismului
Este si a fost intotdeauna considerat "la moda", pe langa semnul clar al unei firi neconventionale si rebele.

Insa putini din cei care opteaza pentru un pierce in buza cunosc si riscurile la care se supun atunci cand isi dau acordul pentru montarea bijuteriei in buza.

In ciuda faptului ca se vindeca destul de repede, pierce-ul in buza este destul de dureros, mai ales pe perioada vindecarii, deoarece gura este un organ folosit zilnic in alimentatie, iar infectiile cauzate de prezenta alimentelor in zona operata sunt destul de frecvente.Principala reactie la pierce poate fi concretizata intr-o umflatura destul de serioasa. Unguentele cu proprietati antiinflamtoare pot fi de ajutor, insa numai cele recomandate de personalul salonului unde pierce-ul a fost realizat.

Inflamarea gingiilor este alta reactie a organismului, cauzata de contactul repetat dintre bijuteria din buza si gingie. Inflamarea poate duce pana la craparea zonei gingiilor si sangerarea acestora, prin producerea de rani.

In cazul in care bijuteria montata in buza are dimensiuni mari sau este grea, ea poate lovi dintii atunci cand persoana in cauza vorbeste sau mesteca alimentele. In timp determina mici fisuri ale smaltului dintilor. Urmarea? Carii dentare premature sau chiar spargerea dintelui afectat.

Daca ai un pierce in buza este bine sa stii ca riscul de a face herpes creste de 7 ori fata de cazul in care buza nu este afectata. Virusul Herpex Simplex existand in mod obisnuit in organism, el este mult mai usor activat de un sistem imunitar "traumatizat".

Creste foarte mult riscul aparitie endocarditei. Infectie a valvelor inimii sau a endocardului, endocardita este determinata de migrarea bacteriilor prezente pe bijuteria din pierce, prin rana creata de incizie, in sange.

Multe persoane care au pierce se plang fie de afectarea simtului gustului, prin desensibilizarea zonei interne a buzei, fie de gustul metalic al alimentelor, din cauza bijuteriei din buza.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există