Skip to article

Plombe la microscop, ultima inovatie in stomatologie

Plombe la microscop, ultima inovatie in stomatologie
Folosirea microscopului dentar in realizarea plombelor permite ca dintele sa fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar sa fie evitata.

Apelarea, de catre specialistul endodont, la interventiile microscopice ii permite acestuia sa trateze si cele mai complexe probleme dentare, deoarece campul de lucru este marit de 25 de ori.

Cum functioneaza microscopul dentar?

Microscopul este folosit atat in tratamentele de canal cat si in tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturatiilor estetice - interventii cunoscute sub numele de plombe estetice.

"Microscopul dentar folosit in cadrul City Dent mareste campul vizual cu pana la 25 de ori, avand ca element important lumina care se propaga prin lentile, astfel incat medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le putea vedea insa cu ochiul liber", a explicat dr. Rdioca Ghionea, medic stomatolog, director general City Dent din Bucuresti.

Plomba la microscop vs. Plomba clasica

Intrebarea pe care cei mai multi dintre pacienti si-o pun atunci cand sunt pusi sa aleaga intre cele doua metode de plombare este: de ce sa aleaga o metoda in detrimentul celeilalte?

Plomba la microscop salveaza nervul dintelui!

"Atunci cand caria afecteaza o mare parte din dinte exista posibilitatea ca ea sa ajunga la nervul dintelui. In intentia medicului de a inlatura tesuturile alterate, se poate ajunge la camera pulpara si de aici la scoaterea nervului. Avantajul interventiei la microscop este ca prin marirea imaginii si prin luminozitatea data de acesta, medicul are vizibilitatea necesara pentru a inlatura tesutul alterat, fara a exista riscul de scoatere a nervului", a explicat dr. Rodica Ghionea.

Obturatia sub microscop, intre 50 si 100 euro

Durata unui astfel de tratament realizat la microscop este mai mare in comparatie cu o interventie clasica, intre una si doua ore in functie de gravitatea cariei dentare. Cu toate acestea, exista avantajul de a se realiza mai multe obturatii intr-o singura sedinta, rezultatele fiind exceptionale, mai ales in cazul dintilor frontali.

"Un alt plus al realizarii plombelor sub microscop este acela ca, in timpul tratamentului, dintii sunt foarte bine protejati si izolati - cu ajutorul unui dispozitiv numit DICA. Costul unei astfel de interventii este de 50-100 de euro, insa rezultatele sunt spectaculoase, calitatea tratamentului dentar fiind clar imbunatatita", a explicat dr. Rodica Ghionea.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există