Skip to article

Sanofi-aventis - Maratonul International Cluj - pentru copiii cu diabet

Sanofi-aventis - Maratonul International Cluj - pentru copiii cu diabet
Zece angajati ai sanofi-aventis Romania, alaturi de prieteni si membri ai familiilor, vor participa la prima editie a Maratonului International Cluj, organizata duminica, 10 aprilie.

Pornind de la sloganul evenimentului "Alergi la maraton? Alege o cauza pe care sa o sustii!", compania sanofi-aventis sustine initiativa angajatilor sai si doneaza pentru fiecare kilometru parcurs de acestia, precum si de prietenii si membrii familiilor acestora, suma de 10 euro. Banii vor ajunge la copiii care sufera de diabet, pentru a-i sprijini in lupta dusa zilnic impotriva acestei afectiuni.

Initiativa face parte dintr-un proiect amplu dezvoltat de sanofi-aventis, prin intermediul caruia compania isi propune sa devina un real partener al persoanelor cu diabet, sustinandu-le medical, financiar si moral. Din cadrul aceluiasi proiect a facut parte si donatia locala de 10.000 RON oferita anul trecut de sanofi-aventis Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca, suma obtinuta in urma marsului impotriva diabetului "Castigi si daruiesti sanatate - Clujeni pentru clujeni".

Conform Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in Romania sunt diagnosticate cu diabet aproximativ 644.000 de persoane. Diabetologii avertizeaza insa ca la fiecare diabetic diagnosticat mai exista unul nediagnosticat. Numarul copiilor care sufera de diabet a ajuns la circa 3.000 de cazuri, o cifra ingrijoratoare, mai ales in contextul in care obezitatea, un factor major de risc al diabetului zaharat de tip 2, afecteaza in prezent 40% dintre copii.

"Lupta impotriva diabetului reprezinta o prioritate pentru sanofi-aventis si a ajuns chiar o provocare personala in randul angajatilor nostri. De aceeea, atunci cand cei 10 colegi, alaturi de prieteni si familii, si-au anuntat participarea la Maratonul International Cluj si si-au exprimat dorinta ca efortul lor sa se transforme in rezultate palpabile pentru pacienti, am hotarat sa-i sustinem financiar si sa-i incurajam. Impreuna putem invinge diabetul s-a transformat in cadrul companiei noastre intr-un adevarat crez", ne-a declarat Dan Ivan, Country Manager sanofi-aventis Romania.

Grupul sanofi-aventis desfasoara periodic campanii si programe de prevenire si control ale diabetului si complicatiilor sale. Numarul in crestere al persoanelor cu diabet este considerat epidemic in Romania si in lume. In fiecare actiune dedicata luptei impotriva diabetului, compania incurajeaza exercitiul fizic si adoptarea unui stil de viata sanatos, elemente cheie pentru prevenirea diabetului si controlului acestei afectiuni. De asemenea, unul dintre obiectivele companiei este sprijinirea pacientilor, prin programe educative in vederea unui management mai bun al diabetului care sa ii ajute in a-si imbunatati calitatea vietii.

Din actiunile sanofi-aventis in lupta impotriva diabetului:

In septembrie anul trecut, sanofi-aventis a organizat in Cluj marsul "Castigi si daruiesti sanatate - Clujeni pentru clujeni", in parteneriat cu Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Invitatia de a participa la aceasta manifestare a fost adresata tuturor clujenilor pentru a combate diabetul prin 30 de minute de mers prin parc.
Sanofi-aventis a donat in numele fiecarui participant la mars suma de 10 RON catre Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj Napoca. Intrucat clujenii au raspuns cu entuziasm invitatiei, marsul inregistrand 400 de participari, compania a hotarat sa dubleze donatia pana la 10.000 RON.
A urmat campania de solidaritate "Impreuna putem face MAI MULT", organizata de sanofi-aventis in 11 orase ale tarii, printre care si Cluj Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale impotriva Diabetului. "Impreuna putem face MAI MULT" s-a dorit a fi o luare de pozitie impotriva diabetului, in vederea prevenirii acestei afectiuni si a complicatiilor sale.
Sanofi-aventis isi propune sa organizeze marsul pentru sanatate si impotriva diabetului de cel putin doua ori pe an, in orase diferite.

Diabetul la copii:
Federatia Internationala a Diabetului estimeaza ca in fiecare an, la nivel mondial, 76.000 de copii cu varste sub 15 ani dezvolta diabet de tip 1. Din cele 480.000 de cazuri de diabet tip 1 estimate global in 2010, 23% sunt in Europa, pozitionand-o pe locul al doilea in lume din acest punct de vedere. Diabetul de tip 2 la copii si adolescenti este in prezent o adevarata problema de sanatate publica, deoarece incidenta acestei afectiuni este in continua crestere in toata lumea.

Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial in productia de medicamente, descopera, dezvolta si distribuie solutii terapeutice pentru a imbunatati viata tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotata la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) si New York (NYSE: SNY). Pentru informatii suplimentare, vizitati www.sanofi-aventis.com.

Articole recomandate

Persoanele care fac gripa au mai putine sanse de a se infecta cu coronavirus in acelasi timp Persoanele care fac gripa au mai putine sanse de a se infecta cu coronavirus in acelasi timp
Numarul cazurilor imbolnavirilor de gripa sezoniera a scazut la nivel global anul acesta cu 98% fata de aceeasi perioada din 2019. Scaderea s-ar datora izolarii si masurilor de protectie, potrivit specialistilor de la  Institutul de Sănătate publică din Anglia, care au realizat
Ce inseamna sa consumi prea multa sare? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic Ce inseamna sa consumi prea multa sare? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic
Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de socializare Facebook ce inseamna un consum mare de sare, dar si despre importanta acestui ingredient pentru sanatate.  De asemenea, nutritionistul a explicat de ce simtim nevoia de dulce si cum putem sa evitam aceasta senzatie. 
Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 prezinta deficienta de vitamina D Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 prezinta deficienta de vitamina D
80% din persoanele cu COVID-19 au prezentat o lipsa de vitamina D in organism, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Cercetarea a fost efectuata pe 216 pacienti, iar 80% dintre acestia au prezentat o deficienta de vitamina D, marea majoritate au
Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19 Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19
Pacientii infectati cu coronavirus pot manifesta o forma mai putin cunoscuta a acestei boli, care arata "parsivitatea" acestui virus, a atentionat medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală. Doctorul a explicat ca bolnavii de COVID pot avea o  saturaţie
Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita! Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita!
Folosind puterea tehnologiilor combinate, Accent Prime este o platformă non-invazivă, de ultimă generație, care oferă tratamente personalizate pentru conturarea feței și a corpului, strângerea pielii, reducerea celulitei, întinerirea pielii prin