Skip to article

Stem Insurance - Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem

Stem Insurance - Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem
In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc astazi, compania daneza Stem SURE si BCR ASIGURARI au lansat Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem.

Produsul se adreseaza parintilor care doresc sa beneficieze de sprijinul financiar necesar in cazul in care un membru al familiei are nevoie de transplant cu celulele stem recoltate la nasterea copilului.

Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem este o premiera revolutionara pe piata medicala si de asigurari de sanatate din tara noastra, care va permite accesul mai multor categorii sociale la terapiile cu celule stem.

Acest nou produs este o asigurare voluntara suplimentara, in cadrul careia BCR Asigurari suporta total sau partial plata pentru orice tip de servicii necuprinse in pachetul de servicii medicale de baza.

De exemplu, pentru suma asigurata de 100.000 de euro, valoarea primei de asigurare este de 204 Euro pe an (se poate incheia pe 20 de ani). Aceasta valoare acopera integral riscurile legate de noul-nascut in calitate de Asigurat Principal si mama, tata si un frate in calitate de Asigurati Aditionali, aceasta insemnand ca in baza sumei de 204 Euro pe an sunt asigurate 4 persoane. In plus, pentru o suma ce pleaca de la 18 Euro pe an per persoana, pot fi inclusi in asigurare si alti membri ai familiei.

Suma asigurata de 100.000 euro va confera accesul la urmatoarele servicii: teste si proceduri pre-transplant, transplant efectuat asiguratului principal, transplant efectuat asiguratilor aditionali, achizitia unei probe suplimentare dintr-o banca publica din lume - pentru cazul in care proba de sange placentar a Asiguratului Principal este considerata ca insuficienta pentru finalizarea cu succes a terapiei, sau daca proba de sange a Asiguratului Principal nu este compatibila din punct de vedere medical cu unul dintre Asiguratii Aditionali - , tratamentul efectelor secundare/ complicatiilor ce pot aparea dupa efectuarea transplantului, pana la 12 luni de la efectuarea acestuia, cheltuieli de cazare si transport in sublimita a 3.500 euro per perioada asigurata.

Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem se incheie pentru o perioada cuprinsa intre 1 an si 20 de ani si poate fi reinnoita automat daca prima de asigurare se plateste pana la data expirarii contractului.

Definitii:

Asigurat Principal - orice persoana care indeplineste cumulativ mai multe conditii de eligibilitate: dreptul la pachetul de servicii medicale de baza in temeiul asigurarilor sociale de sanatate si celule stem recoltate la nasterea sa, stocate intr-o banca specializata.

Asigurati Aditionali - mama, tatal, fratii, surorile asiguratului principal, cu conditia ca acestia sa aiba dreptul la pachetul de servicii medicale de baza in temeiul asigurarilor sociale de sanatate, conform prevederilor legale aplicabile in Romania. Nu pot fi cuprinsi in asigurare fratii/ surorile asiguratului principal, nascuti dupa data incheierii contractului de asigurare.

Bogdan Ivanescu, presedinte Stem SURE: "Pentru o legatura de durata avem nevoie de un partener puternic, profesionist si recunoscut, astfel incat ne face o deosebita placere sa colaboram cu BCR Asigurari, o societate de top pe piata asigurarilor generale din Romania".

Despre Stem SURE

Stem SURE este compania de recoltare a celulelor stem care detine caracteristici unice, pe care majoritatea companiilor de profil din Sud-Estul Europei le pot oferi doar separat. Stem SURE este singura companie din Romania si din Sud-Estul Europei care ofera clientilor sai rezultatul procesarii probei de sange placentar in termen de maxim 36 de ore.

Partenerul Stem SURE, StemCare, este cea mai importanta Banca de Celule Stem din Scandinavia si una dintre cele mai respectate institutii de profil din Europa. Activitatea StemCare se desfasoara in Danemarca, care, alaturi de Suedia, este leader recunoscut la nivel mondial al sistemelor de sanatate publica. In componenta StemCare A/S se regasesc StemCare DK A/S in calitate de afiliat comercial, Stem Sure Solutions SRL Romania in calitate de afiliat comercial si BioBank Denmark ca Banca de stocare a celulelor stem.

Articole recomandate

ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii
Ciresele sunt vedetele acestui sezon. Preturile lor sunt destul de piperate, asadar trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand le cumparam. ANPC avertizeaza ca pe piata se comercializeaza cirese toxice, care ne pot afecta sanatatea. Pe piata din Romania au ajuns cirese din Turcia tratate cu
Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid
Remediile naturale sunt o optiune buna pentru a completa tratamentul medical al infectiei urinare si recuperarea rapida. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar si la cresterea productiei de urina, eliminand bacteriile care provoaca infectia. Cu toate acestea, aceste remedii la domiciliu
5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti 5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti
Parintii transmit copiilor genele lor. Aproape toate trasaturile noastre fizice si psihice sunt transmise prin gene de la parinti. Nu intotdeauna mostenim insa doar gene bune. Din pacate, parintii ne pot lasa mostenire si gene periculoase, care pot duce la boli grave sau afectiuni psihice. Gena
Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterii. Acesti germeni pot intra in corpul tau si pot trai in tractul digestiv. Dupa multi ani, ele pot provoca afectiuni, numite ulcere, in mucoasa stomacului sau in partea superioara a intestinului subtire. La unele persoane, o infectie poate duce
Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism
Diminetile tuturor ar trebui sa inceapa in fiecare dimineata cu un pahar cu apa calda pe stomacul gol. Asadar, adio cafea! Apa calda bauta dimineata poate face minuni pentru sanatate. Consumata in mod regulat apa calda poate aduce beneficii uriase organismului, ofera energie corpului si reduce