Skip to article

Suferi de psoriaxis la scalp? Acum exista Xaniol!

Suferi de psoriaxis la scalp? Acum exista Xaniol!
LEO Pharma lanseaza Xamiol®, tratamentul de ultima generatie dedicat psoriazisului scalpului
Circa 400.000 de romani sufera de psoriazis, o afectiune cronica recurenta a pielii
In jur de 10% dintre pacienti au ganduri suicidale, peste media inregistrata in alte patologii

LEO Pharma A/S, lider mondial si autohton in tratamentul psoriazisului si una dintre principalele companii active pe piata de produse dermatologice, lanseaza Xamiol®, tratamentul de ultima generatie pentru psoriazisul scalpului, care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Xamiol® este singura optiune terapeutica dedicata afectiunii la nivelul scalpului, care integreaza doua dintre substantele active cu actiune dovedita. Tratamentul are actiune rapida si continua, precum si o incidenta foarte scazuta a reactiilor adverse.

LEO Pharma A/S, producator danez axat pe cercetare si dezvoltare, detinut de o fundatie non-profit, activeaza la nivel mondial in peste 100 de tari, in principal pe segmentul de tratamente dermatologice (psoriazis, eczeme, infectii ale pielii, keratoza actinica si cancer de piele), precum si pe segmentul de terapie intensiva (tromboze, nefrologie, tratamente suport in cazul cancerului).

Psoriazisul scalpului afecteaza intre 50% si 80% dintre pacientii care sufera de psoriazis, fiind printre zonele cele mai frecvent afectate de boala. Pentru cei mai multi dintre pacienti, pruritul reprezinta simptomul cel mai neplacut, iar vizibilitatea leziunilor este nominalizata printre principalele probleme care contribuie considerabil la scaderea calitatii vietii si a interactiunii sociale. Impactul psihologic al afectiunii este major, 10% dintre pacienti avand ganduri suicidale, comparativ cu circa 3%, media pacientilor cu alte patologii.

"Noutatea Xamiol® este data de reusita de a combina doua substante active eficiente in tratament, dar instabile atunci cand sunt administrate impreuna. Contributia majora a LEO Pharma, obtinuta dupa cercetari indelungate, este data de combinatia celor doua substante active intr-un vehicul unic sub forma de gel, care asigura atat stabilitatea, cat si eficienta acestora", a declarat Dr. Corina Marinescu, Country Manager LEO Pharma Romania.

Xamiol® integreaza betametazona, care necesita mediu acid pentru a fi activa si calcipotriolul, care are nevoie de mediu bazic. Vehiculul Xamiol® permite activarea ambelor substante. Xamiol® are o actiune rapida, reducand leziunile dupa doua saptamani la sase din zece pacienti. In plus, pacientii tratati cu Xamiol® pe o perioada de pana la 52 de saptamani au aratat o incidenta foarte scazuta a reactiilor adverse legate de corticosteroid, comparabila cu cea a tratamentelor non-steroidice, lucru extrem de important in managementul unei afectiuni cronice cum este psoriazisul.

Studiile dezvoltate asupra impactului social si psihologic al afectiunii arata ca peste 60% dintre pacienti renunta la inot si plaja, 40% renunta la activitati sportive, iar 64% dintre ei evita hainele care le expun zonele afectate. Boala afecteaza viata sexuala de cuplu pentru 48% dintre cei cu leziuni, iar 11,5% evita sa iasa din casa din cauza psoriazisului.

Despre Leo Pharma
Fondata in 1908, LEO Pharma este o companie producatoare de medicamente independenta si axata pe cercetare, cu sediul in Ballerup, Danemarca. LEO Pharma este detinuta integral de Fundatia LEO si este unul dintre liderii mondiali in tratamente dermatologice (psoriazis, infectii ale pielii, eczeme si keratoza actinica) si pentru terapie intensiva (anticoagulare, nefrologie si tratamente suport in cazul cancerului). Leo Pharma dezvolta, produce si distribuie la nivel mondial medicamente competitive, sigure si eficiente. 96% din cifra de afaceri a Grupului este generata in afara Danemarcei, unde produsele LEO Pharma sunt vandute in peste 100 de tari. LEO Pharma detine birouri in 56 de tari si numara peste 3700 de angajati la nivel mondial, dintre care 1450 in Danemarca.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există