Skip to article

Te trezesti din somn noaptea? Uite de ce afectiuni poti sa suferi in functie de ora

Te trezesti din somn noaptea? Uite de ce afectiuni poti sa suferi in functie de ora Somn intrerupt
Atunci cand te scoli mereu obosita, inseamna ca ceva perturba procesul natural de refacere a organismului. Tulburarile de somn pot fi diverse, insa cu siguranta au unul sau mai multe motive in spatele lor, iar unele dintre acestea tin strict de functionarea necorespunzatoare a organelor interne. Faptul ca obisnuiesti sa te trezesti fara motiv in fiecare noapte intre 1 si 3 nu e numai o intamplare. Inseamna ca organismul tau incearca sa iti spuna ca ceva nu e in regula si iti transmite un semnal de alarma. Iata de ce afectiuni poti suferi in functie de ora la care te trezesti din somn.

Adesea nu ai idee de ce ai un somn de o calitate slaba. Nu esti stresata la job, ai o relatie perfecta, nu ai probleme de sanatate de care sa fii constienta. Si totusi, ceva se intampla noapte de noapte, cand somnul tau este intrerupt la anumite ore, aparent fara motiv.

Organismul tau functioneaza ca un ceas, iar atunci cand lucrurile merg lin, asa cum trebuie, acest mecanism biologic nu este intrerupt. Fiecare organ intern are un sistem energetic ce trece prin corp, iar atunci cand sistemul acesta este compromis apar si blocajele. De exemplu, momentul de varf al sistemului energetic din stomac este intre orele 7 si 9 dimineata, de aceea simtim ca prima masa a zilei ar trebui consumata intre aceste ore.

Daca somnul iti este intrerupt in fiecare noapte in acelasi interval de timp, ceva nu este in regula cu sistemul energetic al unui anumit organ la acea ora. Intervalul orar difera pentru fiecare organism in parte.

Vezica biliara - 11 P.M. - 1 A.M.

Vezica biliara sau fierea este un organ in forma de para, situat chiar langa ficat. Ea colecteaza secretia hepatica (bila) care care contribuie la digestia alimentelor. Bila contine colesterol, saruri biliare, lecitina si alte substante.

Atunci cand nu functioneaza in parametri optimi, in vezica biliara apar calculii biliari, formati din colesterol si saruri biliare cristalizate. Printre factorii de risc se numara o alimentatie bogata in grasimi saturate, scaderea brusca in greutate, diabetul zaharat sau alimentatie saraca in fibre si cu un continut scazut de legume.

Daca te trezesti constant intre aceste ore noaptea, poate ar fi bine sa te duci la medic pentru analize medicale specifice.

Ficatul - 1 A.M - 3 A.M

Simptomele cauzate de probleme hepatice sunt greu de depistat in prima faza, inflamatia ficatului fiind asimptomatica. Aceste ore reprezinta varful energetic al organismului in lupta cu toxinele din corp, iar faptul ca tu te trezesti mereu in preajma lor poate inseamna ca ceva nu e in regula cu ficatul.

Plamanii - 3 A.M - 5 A.M

Tusesti sau te simti adesea ca te sufoci in somn si te trezesti la 5 dimineata? Sunt semne ca plamanii sunt in suferinta. Nu le ignora si du-te cat mai repede la un medic specialist. Ai putea avea apnee de somn (pauze respiratorii repetate atunci cand dormi) sau boala de reflux gastroesofagian (refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag) care ingreuneaza odihna.

Intenstinul gros - 5 A.M - 7 A.M

Punctul maxim energetic al intestinului gros este catre dimineata, iar orice trezire repetata intre orele 5 si 7 A.M inseamna ca este cazul sa apelezi la un specialist. Ai putea avea sindromul colonului iritabil (SCI) care este o boala cronica a intestinului gros. Alimentele traverseaza prin intestine prea repede sau prea incet, iar acest lucru poate provoca durere sau disconfort si stres emotional.

Alte articole despre
afectiuni somnprobleme somn

Articole recomandate

Dr. Oz: cauzele insomniei in functie de varsta Dr. Oz: cauzele insomniei in functie de varsta
Insomnia este o adevarata pacoste, mai ales dupa ce deja ai acumulat cateva nopti nedormite sau dormite "iepureste". In principiu, motivele pentru care suferi de insomnie difera in functie de varsta, insa niciodata nu ar trebui sa ignori starile de vegheze din timpul noptii, deoarece poti intra
Sexsomnia - mit sau realitate? Sexsomnia - mit sau realitate?
Pe parcursul timpului s-au descoperit o serie de tulburari medicale serioase care se manifesta in timpul somnului, cum ar fi mersul sau mancatul in timpul unui somn profund. Sexsomnia este o tulburare medicala serioasa care nu are nicio legatura cu visele erotice, ci cu actul in sine. Asa cum sunt
Misterul somnambulismului descoperit: e in gene! Misterul somnambulismului descoperit: e in gene!
Cercetatorii au descoperit o cauza genetica a somnambulismului, boala pe cat de jenanta pe atat de periculoasa din cauza ca cel afectat, copil sau adult, merge in somn si se pune pe sine in pericol, dar si pe cei de langa el.Oamenii de stiinta au studiat 4 generatii dintr-o familie in care 9 membri