Skip to article

Testari medicale gratuite in 18 orase!

Testari medicale gratuite in 18 orase!
Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi - campanie de informare si responsabilizare a romanilor privind factorii de risc cardiovascular.

Grupul Sanofi organizeaza in perioada 28 mai - 2 iunie 2012 campania "Saptamana Responsabilitatii Sociale Sanofi", un proiect de mare amploare, cu acoperire nationala, al carui obiectiv este informarea si responsabilizarea publicului larg privind necesitatea efectuarii de controale medicale regulate si importanta acestora in detectarea cat mai precoce a riscului de diabet zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.

Campania beneficiaza de suportul medical oferit de medici de diferite specialitati - diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi si medici de familie. Medicii vor efectua testari medicale gratuite si vor oferi recomandari de specialitate celor diagnosticati cu factori de risc sau afectiuni cardiovasculare.

Acest proiect se va desfasura in 18 orase: Bacau, Beius, Bucuresti, Buzau, Campina, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Targu Jiu, Timisoara.

In fiecare dintre aceste orase, persoanele care vor veni in locatiile stabilite vor putea beneficia de determinari gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui glezna-brat si ale glicemiei, rezultatele urmand sa fie comunicate pe loc.

"Preventia si diagnosticarea precoce sunt o prioritate in orice sistem sanitar. Din pacate, in Romania, inca nu exista o constientizare larga a importantei controalelor medicale periodice in mentinerea unei stari de sanatate pe termen lung si multi pacienti ajung la medic doar in faza de boala constituita", a declarat Dr. Gabriel Tatu - Chitoiu, viitorul Presedinte ales al Societatii Romane de Cardiologie.

In Romania se estimeaza ca exista aproximativ 7 milioane de hipertensivi, insa numai 2,9 milioane sunt diagnosticati si doar 2,7 milioane au tratament antihipertensiv1. De asemenea, aproximativ 1,3 milioane de romani sufera de diabet zaharat si doar 800.000 sunt tratati.

O alta afectiune cardiovasculara care poate avea consecinte dramatice este boala arteriala periferica, patologie cu prevalenta ridicata in special in randul persoanelor peste 60 de ani. in Romania se estimeaza ca aproximativ 700.000 de persoane pot suferi de aceasta boala, iar dintre acestea diagnosticate sunt aproximativ 118.000, iar tratate numai 70.000.

"Campaniile de responsabilitate sociala au devenit o traditie pentru Sanofi din dorinta de a identifica in permanenta nevoile insuficient acoperite ale pacientilor si a putea veni cat mai eficient in intampinarea lor.

O problema importanta de sanatate publica o reprezinta bolile cardiovasculare ale caror consecinte pot fi fatale sau invalidante pentru pacienti si extrem de costisitoare pentru sistemul de sanatate.

Aceasta campanie are ca scop sa aduca in atentia populatiei importanta factorilor de risc cardiovascular si cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare", a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Locatiile selectate pentru desfasurarea campaniei in Bucuresti sunt urmatoarele: Baneasa Shopping City (luni, 28 mai si marti, 29 mai), Cora Lujerului (miercuri, 30 mai si joi, 31 mai), Cora Pantelimon (vineri, 1 iunie).

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste determinari sunt rugate sa se prezinte in intervalul orar 09.00 - 18.00, in oricare dintre locatii, singura recomandare fiind sa nu manance cu doua ore inainte de efectuarea analizelor.

Luni, 28 mai 2012:
Baneasa Shopping City Bucuresti
Farmacia Bajan Centru in bd. Calea lui Traian nr. 114, Ramnicu-Valcea
DSP (Directia de Sanatate Publica) in str. Scurta nr. 1A, Suceava
Policlinica ASTRA in str. Grigore Alexandrescu nr. 1, Sibiu
Cabinetele Medicale Individuale din str. Samuil Vulcan nr. 16, Beius

Marti, 29 mai 2012:
Baneasa Shopping City Bucuresti
Farmacia City Hale in str. Emile Zola nr. 4, Ploiesti
Tudormed in str. 23 August nr. 1B, Targu-Jiu

Miercuri, 30 mai 2012
Cora Lujerului Bucuresti
Farmacia City Carrefour in Campina
Policlinica Nr. 1 din Calea Buziasului nr. 28, Timisoara

Joi, 31 mai 2012
Cora Lujerului Bucuresti
City Park Mall Constanta
Centrul Medical Regina Maria in str. Pasteur nr. 24, Cluj Napoca
Farmacia Atena in Calea Dorobantilor nr. 20, Timisoara

Vineri, 1 iunie 2012
a) Cora Pantelimon Bucuresti
b) Euro Mall Pitesti
c) Policlinica Militara din bd. Unirii nr. 98, Buzau
d) Polus Center Cluj-Napoca
e) Oradea Plaza

Sambata, 2 iunie 2012
Euro Mall Pitesti

Articole recomandate

5 motive sa-ti pui aparat dentar chiar acum! 5 motive sa-ti pui aparat dentar chiar acum!
In urma cu cateva decenii, persoanele cu dintii aflati in pozitii nefiresti nu aveau suficiente solutii la indemana pentru rezolvarea acestei probleme. Pe de o parte, solutiile tehnice erau reduse, iar purtarea unui aparat dentar costa foarte mult, necesita o perioada indelungata pentru a aduce
Cum sa grabesti vindecarea aftelor bucale Cum sa grabesti vindecarea aftelor bucale
Aftele bucale sunt mici ulcerații, care se formează doar la nivelul țesuturilor moi din cavitatea orală și provoacă discomfort în timp ce mâncăm sau vorbim. Acestea sunt de cele mai multe ori superficiale și trec de la sine, însă
Cum sa revii la un stil de viata echilibrat dupa sarbatorile de iarna Cum sa revii la un stil de viata echilibrat dupa sarbatorile de iarna
Dupa sarbatorile de sfarsit de an, corpul nostru are nevoie sa-si revina dupa excesele alimentare si sa-si recapete vitalitatea. Kilograme in plus, digestie dificila, lipsa poftei de mancare, balonare, dureri de cap. Sunt doar cateva exemple de simptome care te pot determina sa-ti revizuiesti dieta
Ce simptome are Deltacron, cea mai recenta varianta a coronavirusului Ce simptome are Deltacron, cea mai recenta varianta a coronavirusului
La doua luni dupa aparitia variantei Omicron, specialistii din Cipru au venit cu o noua veste proasta! Au depistat inca o tulpina noua a coronavirusului, care ar prezenta caracteristici de la ambele variante Omicron si Delta, aceasta fiind denumita de experit Deltacron.  Potrivit profesorului
A aparut Deltacron, o noua varianta a coronavirusului. Tulpina a fost descoperita in Cipru A aparut Deltacron, o noua varianta a coronavirusului. Tulpina a fost descoperita in Cipru
A aparut o noua varianta a coronavirusului. Aceasta a fost denumita Deltacron si este o combinatie intre tulpinile Delta si Omicron.  Noua tulpina a fost descoperita in Cirpu, de catre Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru. Pana acum au fost