Skip to article

Trombex: primul generic antitrombotic de pe piata romaneasca

Trombex: primul generic antitrombotic de pe piata romaneasca
Aterotromboza reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial (52%), cauzand mai multe decese decat cancerul, bolile infectioase si cele de plamani.

Romania se situeaza intre primele locuri in Europa in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare.


Zentiva, parte a Grupului Sanofi-Aventis, lanseaza medicamentul Trombex ® (clopidogrel), primul generic de clopidogrel de pe piata romaneasca (exclusiv eliberat in baza recomandarii medicului si a prescriptiei medicale). Tratamentele cu clopidogrel se administreaza la pacientii cu sindrom coronarian acut, precum si la cei cu accident vascular cerebral ischemic sau cu boala arteriala periferica dovedita. Trombex ® va beneficia maine de o lansare stiintifica in cadrul Forumului cardiovascular Zentiva, eveniment care se doreste a deveni o traditie pentru comunitatea medicala romaneasca.

Grupul Sanofi-Aventis raspunde nevoilor pacientilor cu infarct miocardic sau cu accident vascular cerebral din Romania, aducand alaturi de medicamentul original (Plavix ®) si genericul de clopidogrel (Trombex ®). Plavix ® si-a confirmat eficacitatea si siguranta de-a lungul timpului, avand o experienta de peste 10 ani si peste 100 milioane de pacienti tratati in toata lumea. Trombex ® da o sansa tuturor pacientilor cu aterotromboza, avand garantia calitatii si avantajul accesibilitatii.

Trombex: primul generic antitrombotic de pe piata romaneasca
"Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces, in intreaga lume. In momentul de fata, Romania se situeaza in mod ingrijorator intre primele locuri la nivel mondial in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare, precum si rata de mortalitate de cauza vasculara. In acest context, este extrem de important atat tratamentul preventiv al pacientilor cu risc cardiovascular, cat si tratamentul pacientilor care au suferit un eveniment vascular major (infarct de miocard, accident vascular cerebral), in conformitate cu recomandarile ghidurilor actuale de specialitate", a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan.

Aterotromboza reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, fiind responsabila de aproximativ jumatate din decesele de pe glob. In toata lumea, 17 milioane de oameni sufera de aterotromboza. In fiecare an, in Europa si in SUA, 10 milioane de oameni sufera un infarct acut de miocard, 1,2 milioane de oameni sufera un accident vascular cerebral si 16,8 milioane de oameni sunt afectati de boala arteriala periferica.

Aterotromboza ameninta viata pacientilor prin producerea unor evenimente vasculare majore precum infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral ischemic sau decesul de cauza vasculara. Riscul dezvoltarii aterotrombozei este influentat de varsta, predispozitia genetica, dar si de stilul de viata (fumatul, obezitatea, sedentarismul).

Preventia evenimentelor aterotrombotice si reducerea riscului cardiovascular pot fi realizate prin controlul factorilor de risc (renuntarea la fumat, controlul tensiunii arteriale, dieta sanatoasa combinata cu scaderea in greutate, activitatile fizice practicate regulat), in asociere cu terapii medicamentoase, in cadrul carora agentii antitrombotici joaca un rol extrem de important.

"Proiectul Forumului cardiovascular Zentiva a fost lansat pentru ca dorim sa tinem strans legatura cu comunitatea medicala romaneasca, in vederea identificarii de solutii de tratament eficiente si accesibile, perfect adaptate nevoilor pacientilor. Astfel, ne reconfirmam angajamentul de a ne implica activ in programe de informare, educare, depistare si tratament in domeniul afectiunilor cardiovasculare", a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului Sanofi-Aventis.

Forumul cardiovascular Zentiva

Lansat anul acesta, evenimentul se doreste a deveni unul de traditie, de dezbatere a problemelor de interes din domeniul cardiovascular, la care sa participe comunitatea medicala, reprezentanti ai companiei si ai autoritatilor de sanatate publica. Fiecare editie a Forumului va avea un subiect central. In acest an, subiectul va fi preventia secundara a evenimentelor aterotrombotice.

Zentiva, parte a Grupului Sanofi-Aventis

Zentiva este parte a Grupului Sanofi-Aventis incepand cu luna martie 2009.
Portofoliul de produse al companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Articole recomandate

De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există
Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 sfaturi importante pentru persoanele alergice la ambrozie Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 sfaturi importante pentru persoanele alergice la ambrozie
Medicul Tudor Ciuhodaru a atras atentia ca tot mai multe persoane ajung la spital din cauza alergiei la ambrozie. Doctorul spune ca aceasta reactie se poate agrava si uneori poate fi fatala. Pentru a ajuta cat mai multe persoane care sufera de aceasta afectiune, medicul a facut cateva recomandari
Cum poti scapa de acneea de pe spate. Remedii naturale cu rezultate rapide Cum poti scapa de acneea de pe spate. Remedii naturale cu rezultate rapide
Acneea este o afecțiune a pielii care apare din păcate în diferite părți ale corpului, atat pe fața, cat si piept, umeri sau spate. Pentru acneea de pe spate, care este cel mai dificil de tratat, exista mai multe solutii naturale, pe care le poti aplica chiar tu