Skip to article

Vacanta la Sibiu pentru copiii si tinerii dializati

Vacanta la Sibiu pentru copiii si tinerii dializati
Asociatia pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta", cu sprijinul companiei Fresenius NephroCare Romania, organizeaza pentru 34 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica, in perioada 22 august - 1 septembrie, la Sibiu, tabara "Zambet de copil".

Continuand traditia de a se implica si a ajuta copiii, traditie inceputa in martie 2008 cand in centrul de dializa Fresenius NephroCare Oradea era inaugurat un salon special dedicat tratamentului copiilor dializati, Fresenius NephroCare va asigura realizarea sedintelor de dializa pentru cei aflati in tabara.

Participantii din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 7 si 28 de ani, vor efectua sedintele de dializa la centrul Nefromed Dialysis Center din Sibiu, centru preluat la 1 iulie 2011 de compania Fresenius NephroCare Romania, liderul pietei de servicii private de dializa.

In plus, pe parcursul vacantei lor, copiii vor avea ocazia sa viziteze cateva obiective turistice din Sibiu: Muzeul Satului, Gradina Zoologica si centrul vechi al orasului.

"Niciunul dintre cei 34 de copii nu a mai fost pana acum in Sibiu. Prin urmare, cu siguranta va fi o excursie memorabila. Conditia lor de sanatate si dificultatile financiare nu le permit sa faca deplasari in afara orasului de resedinta.

De aceea, aceasta tabara anuala, unica in tara, este pentru ei un adevarat prilej de bucurie. Multumim tuturor celor care ne sprijina in organizare si in mod special companiei Fresenius, care ne-a oferit suport logistic, financiar si mai ales uman, de care avem atat de multa nevoie" - Emanuel Ungureanu, Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta".

"Activitatile de relaxare, distractiile, activitatile fizice si discutiile colective au o importanta majora pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor care urmeaza un tratament de dializa.

Din pacate, in cazul celor mai multi dintre ei, petrecerea timpului intr-un mod placut este privita ca un lux si nu ca o necesitate. Aceasta tabara este binevenita, intrucat incurajeaza destinderea si buna dispozitie, dar si socializarea si schimbul de idei.

Calatoria va avea un impact pozitiv major atat asupra organismului, cat si asupra psihicului copiilor, asigurandu-le iesirea din rutina si incurajandu-i sa priveasca situatia dintr-o perspectiva mai optimista" - Andreea Pastioiu, psiholog Fresenius NephroCare Romania.

"Ne-a impresionat povestea acestor copii si tineri, care se lupta zi de zi, alaturi de familiile lor, sa aiba o viata apropiata de normalitate. De aceea am hotarat sa le oferim tot sprijinul nostru.

Dincolo de efortul logistic de a prelua pe parcursul unei saptamani tratamentul tuturor in centrul nostru din Sibiu, am decis sa le asiguram si transportul in conditii de siguranta corespunzatoare pe toata perioada taberei", a declarat Ioana toncu, Director Operational Fresenius NephroCare Romania.

Tabara "Zambet de copil" a ajuns la cea de-a zecea editie. Pana in prezent, au fost organizate excursii la Legia (judet Cluj), Brasov si Constanta, cu sprijinul autoritatilor locale si al sponsorilor - firme private sau persoane particulare.

Articole recomandate

Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai
Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes
In curand va fi disponibil un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus, insa foarte multe persoane se tem sa se vaccineze, desi acesta era asteptat cu nerabdare de lumea intreaga.  Directorul Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu, a explicat in cadrul unei emisiuni de la Digi24,
Dupa cat timp te poti reinfecta cu coronavirus Dupa cat timp te poti reinfecta cu coronavirus
Specialistii fac cercetari pentru a afla la cat timp te poti reinfecta cu noul coronavirus, dupa vindecare. Cercetatorii au obtinut dupa lungi analize un raspuns.  Astfel, potrivit cercetarilor  reinfectarea cu COVID-19 e puțin probabil să se întâmple mai devreme de 6