Skip to article

Viata cu diabet - evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Viata cu diabet - evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului
Asociatia Diabeticilor din Romania, Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA invita pacientii cu diabet, familiile acestora si cadrele medicale la doua actiuni de informare medicala in cadrul proiectului ?Viata cu Diabet?.

Evenimentul dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania va avea loc sambata, 6 noiembrie 2010, de la ora 10.30 la ora 18.00, in Amfiteatrul Spitalului pentru Copii ?M.S. Curie? (Budimex). In acelasi amfiteatru, sambata, 13 noiembrie 2010, intre orele 10.00 si 14.00, se va derula cel de-al doilea eveniment sub coordonarea Asociatiei pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti.

Prin proiectul Viata cu Diabet medicii diabetologi, farmacisti, asistentii medicali, psihologii si reprezentantii autoritatilor si asociatiilor de pacienti vor oferi participantilor cele mai noi informatii in domeniu si solutii eficiente de management al diabetului.

Astfel, in cadrul evenimentului Viata cu Diabet dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania vor avea loc prezentari despre problematica diabetului si bolile asociate, respectiv piciorul diabetic si retinopatia diabetica, despre metodele de monitorizare si automonitorizare, despre cum sa oferi o ingrijire cat mai eficienta pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementarea in tratarea complicatiilor si despre modul in care criza economica afecteaza alimentatia diabetului.

Pe 13 noiembrie 2010 parintii vor putea afla mai multe despre particularitatile ingrijirii unui copil cu diabet, despre metodele de administrare corecta a insulinei, despre terapii moderne si despre rolul familiei si al specialistilor in integrarea sociala a copilului care sufera de diabet.

Intrarea este libera la ambele evenimente, pe baza de inscriere pe adresa evenimente@houston.ro si la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.

Evenimentele se inscriu in campania de constientizare a diabetului zaharat ?Ziua Mondiala a Diabetului? care se deruleaza in fiecare an in luna noiembrie. Campania este sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite, de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Diabetului.


Despre diabet

In Romania, o persoana din douazeci sufera de diabet, iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se imbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar in fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.

Potrivit Federatiei Internationale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza diabetului zaharat.

Diabetul este o boala cronica care apare atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau organismul nu utilizeaza in mod corespunzator insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care regleaza concentratia de zahar in sange.

Exista trei tipuri de diabet, respectiv diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), diabet de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) si diabetul gestational (detectat in timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta de 90% din cazuri la nivel mondial, fiind in mare masura rezultatul sedentarismului si obezitatii. (sursa OMS si FID)


Asociatia Diabeticilor din Romania dezvolta, pentru cei 1.000 de membri, proiecte de management al diabetului si de informare in ceea ce priveste legislatia in domeniu si programele medicale nationale.

Viata cu diabet - evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Bucuresti sustine cauza celor 180 de copii cu diabet zaharat aflati in grija medicilor de la Spitalul ?M.S. Curie? din Bucuresti.
Houston NPA este o companie romaneasca care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare ?i servicii de vanzari proiecte. Compania organizeaza ?inalnirile Safrina?, serie de evenimente de informare medicala dedicate publicului larg, este editor al anuarului ?Ghidul Pacientului 2010?, iar in luna martie 2010 a initiat o campanie nationala de promovare a asociatiilor de pacienti din Romania ? ?inscrie-te in Asociatia de Pacienti!- www.asociatiidepacienti.ro?.

Parteneri oficiali: Colegiul Farmacistilor Romania, Federatia Romana de Diabet, Nutritie ?i Boli Metabolice (FRDNBM), Liga pentru Promovarea si Apararea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) filiala Bucuresti si Patronatul Farmacistilor din Romania.

Parteneri media: acasa.ro, Adevarul Sanatate, Click! Sanatate, csid.ro, ele.ro, emedic.ro, Exclusiv News, Farmacia ta, feminis.ro, ghidcabinet.ro, i-medic.ro, lamedic.ro, Mamica de Azi, Medicina Naturista, medicpentine.ro, Oferte Speciale, paginamedicala.ro, Sanatatea de Azi, Sanatatea TV, Senso TV, sfatulmedicului.ro, Slab sau Gras, stirimedicale.ro, TVR Info

Partener: Asociatia Emovere- Asociatie de Consiliere, Educatie si Suport Emotional

Articole recomandate

Ce trebuie sa faci dupa vaccinarea anti-Covid. Recomandarile specialistilor Ce trebuie sa faci dupa vaccinarea anti-Covid. Recomandarile specialistilor
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid sa consulte medicul de familie in cazul in care resimt durere sau disconfort dupa imunizare.  De asemenea, in cazul in care apare durerea la locul injectarii,
Tratament naturist cu cel mai puternic produs antibacterian natural, mierea de Manuka de la www.ManukaShop.ro Tratament naturist cu cel mai puternic produs antibacterian natural, mierea de Manuka de la www.ManukaShop.ro
Aceasta miere de manuka (Manuka honey) este o miere raw , care contine o substanta completa naturala si extrem de benefica pentru sanatate respectiv methylglyoxal . Mierea de Manuka este produsa in Noua Zeelanda din arborele de Manuka, Leptospermum Scoparium. Compania Manuka Health este unul din
Oamenii de stiinta au reusit sa faca soareci paralizati sa mearga din nou Oamenii de stiinta au reusit sa faca soareci paralizati sa mearga din nou
Oamenii de stiinta din Germania au reusit sa faca soareci paralizati sa mearga din nou. Paralizia acestora animale a fost cauzata de leziuni ale coloanei vertebrale.  Cercetatorii nemti au reusit sa restabileasca o legatura neuronala care era pana acum considerata ireparabila. Tratamentul s-a
Cum sa te bucuri de un somn odihnitor Cum sa te bucuri de un somn odihnitor
Un somn bun in timpul noptii este la fel de important ca exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa. Studiile au aratat ca o calitate slaba a somnului are efecte negative imediate asupra hormonilor si functiilor cerebrale. Mai mult decat atat, poate fi cauza cresterii in greutate si a
Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza? Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza?
Menopauza este un fenomen natural, pe care multe femei îl traversează cu dificultate și care ridică multe întrebări. Trebuie reținut că menopauza, momentul instalării menopauzei, nu apare brusc, fiind precedat de premenopauză și