Skip to article

Botoxul iti ingheata si emotiile!

Botoxul iti ingheata si emotiile!
Un binecunoscut efect al botoxului este incapacitatea de exprimare deplina a emotiilor. Acum, cercetatorii dezvaluie un alt efect secundar: incapacitatea de a simti pe deplin emotiile! Cu alte cuvinte, in afara reducerii ridurilor, botoxul stirbeste din intensitatea emotiilor!

Botoxul este un produs cosmetic administrat prin injectie, foarte utilizat in lupta antirid, fiind un derivat al toxinei botulinice. Botoxul isi face efectul antiaging prin paralizarea temporara a muschilor ce provoaca riduri.

Asadar, botoxul reduce vizibilitatea ridurilor, insa nu mai permite miscarea muschilor, lucru care ar putea sa aiba consecinte mai importante decat look-ul inghetat pe care-l confera toxina, spun cercetatorii.

Cercetatorii cred ca expresiile faciale influenteaza experientele emotionale, asadar o persoana cu capacitati limitate de exprimare prin gestica poate avea si capacitate limitata de a simti emotiile.

Psihologul Joshua Davis, de la Colegiul Barnard din New York, impreuna cu colega sa, Ann Senghas, au condus o echipa de cercetatori pentru a studia efectele botoxului asupra sentimentelor.

Ei le-au aratat subiectilor diverse filmulete emotionante, dupa ce i-au injectat fie cu Botox, fie cu Restylane - un produs antirid, folosit aici ca substanta de control, deoarece umple ridurile, reducandu-le aparenta, dar nu limiteaza miscarile muschilor, cum face Botoxul.

Comparati cu grupul de control, subiectii botoxati au manifestat o scadere semnificativa a intensitatii sentimentelor traite.

Rezultatele studiului sugereaza ca expresiile faciale influenteaza sentimentele. Simplul act de a zambi, de exemplu, ne poate face mai fericiti, in timp ce incruntarile ne fac sa ne simtim rau.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa fii fericit, tot ce trebuie sa faci e sa te prefaci, pana chiar vei reusi!

Articole recomandate

Se poate transmite coronavirusul prin respiratie? Se poate transmite coronavirusul prin respiratie?
Oamenii de stiinta incearca sa descopere daca coronavirusul se poate raspandi prin aerul respirat. Pana acum, s-a stabilit ca aerosolii pot transmite virusul.Rezultatele nu sunt definitive, insa in conditiile actuale nicio precautie nu e prea mult. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu sunt
Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil? Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil?
Specialistii avertizeaza ca foarte multe persoane ar fi putut sa fi fost infectate cu noul coronavirus si sa nu fi stiu acest lucru, deoarece nu au fost diagnosticate oficial si nici nu au avut simptome severe sau foarte evidente. Simptomele coronavirusului variaza de la o persoana la alta. Mai
Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore
Un medicament folosit pentru deparazitar omoara coronavirusul in 48 de ore, au descoperit cercetatorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne. Este vorba despre Ivermectina, pusa pe piata in 1975. Medicamentul folosit de australieni, avea pana nu demult un destin modest, fiind
Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru