Skip to article

Implanturile cu silicon nu cauzeaza cancerul

De-a lungul timpului, de cand implanturile cu silicon pentru marirea bustului au fost aduse in atentia publicului si au devenit populare, foarte multe riscuri au fost asociate cu ele.

De fapt, cred ca este problema pe care chrurgia plastica a supus-o celor mai multe teste si a analizat-o cel mai indeaproape.

Nu creste riscul de cancer

Se pare ca mai nou cercetatorii au venit cu vesti bune pentru doamnele amatoare de implanturi. Potrivit unui raport publicat in Jurnalul Chirurgiei Plastice si Reconstructive, al revistei Societatii Americane a Chrurgilor Plastici, implanturile cu silicon nu cresc semnificativ riscul de aparitie a cancerului la san , contrar parerilor anterioare.

Nu afecteaza alaptatul

Implanturile cu silicon nu cauzeaza cancerul

In ceea ce priveste presupusele efecte negative ale implanturilor cu silicon asupra alaptatului, nu aveti nici un motiv de ingrijorare deoarece nu a fost gasita nici o legatura concludenta intre procedura si snatatea mamei sau a copilului.

Pentru mult timp s-a crezut ca daca o femeie are implanturi, atunci siloconul din sani s-ar putea scurge in laptele pe care copilul ei il primeste in timpul alaptarii la san, cu efecte negative asupta cresterii si dezvoltarii noului nascut.

S-a dovedit recent ca acesta este doar un mit, deci, viitoarele mame nu mai au nici un motiv pentru care ar trebui sa renunte la frumoasele si scumpele lor implanturi.

Poate crea dependenta?

Un alt subiect indelung dezbatut este modul in care chirurgia plastica si implantul cu silicon ar putea afecta sanatatea psihologica si emotionala a femeii.

Unii doctori sustin ca femeile care doresc sa isi mareasca bustul ar suferi de o imagine de sine nesatisfacatoare, si stima de sine scazuta, in timp ce altii spun ca femeile care isi doresc implanturi cu silicon pur si simplu vor sa arate mai bine.

La un anumit moment au fost ridicae mari semne de intrebare asupra unei potentiale dependende de operatii plastice.

Cu toate astea, intr-un raport recent al societatii chirurgilor plastici, femeilor li s-a spus ca nu au de ce sa-si faca griji. Daca iti doresti sa ai un piept mai generos poate fi pur si simplu pentru ca te-ai nascut cu un bust mic, si nimic mai mult.

Articole recomandate

5 beneficii ale taratelor de psyllium 5 beneficii ale taratelor de psyllium
Taratele de psyllium au fibre solubile care trec prin sistemul digestiv fara sa fie complet descompuse si absorbite. In schimb, taratele absorb apa si devin vascoase, contribuind la  remedierea unor probleme precum constipatia, diareea, glicemia crescuta, hipertensiunea, colesterolul marit.
6 lucruri pe care dermatologul ar vrea sa ti le spuna 6 lucruri pe care dermatologul ar vrea sa ti le spuna
De multe ori, dermatologul iti poate spune pe ocolite ceea ce are sa-ti transmita. Motivele pot varia in functie de personalitatea fiecarui doctor, insa tu ar trebui sa stii sa citesti printre randuri. Iata asadar, 6 lucruri pe care dermatologul ar vrea sa ti le spuna. 1. Ce vrea sa-ti spuna:
15 motive sa consumi nuci, alune si seminte 15 motive sa consumi nuci, alune si seminte
Intr-un articol recent publicat in New England Journal of Medicine, au fost dezvaluite cateva dintre beneficiile consumului de nuci. Mai exact, cine consuma nuci de 5 ori pe saptamana sau mai mult isi reduce cu 29% riscul de a muri din cauza unor boli cardiovasulare si cu 11% riscul de a muri din
Vitamine si minerale - solutii pentru caderea parului Vitamine si minerale - solutii pentru caderea parului
Se spune ca scalpul uman contine aproximativ 100.000 de foliculi de par. Dintre acestea, 90% sunt in faza de anagen (denumirea stadiului de crestere a parului in cadrul ciclului pilar), unde nu exista alopecie, necesitand elemente esentiale, cum ar fi proteine, vitamine si minerale, pentru a
Cea mai buna metoda de a depozita seminte de cannabis Cea mai buna metoda de a depozita seminte de cannabis
Cei pasionati de seminte de cannabis doresc sa afle, in primul rand, care este cea mai buna metoda de a depozita si de a pastra semintele de cannabis. Cele mai comune intrebari se refera la durata de valabilitate a anumitor tipuri de seminte de cannabis sau despre cat timp rezista acestea in