Skip to article

Interventiile chirurgicale asociate - ultima tendinta in chirurgia estetica

Interventiile chirurgicale asociate - ultima tendinta in chirurgia estetica
Fiecare dintre noi are zone ale corpului de care este mai putin mandru - fie ca este vorba despre nasul proeminent, sanii lasati sau colacelul din jurul abdomenului.

Acesta este si motivul pentru care cererile pentru interventiile chirurgicale estetice sunt in crestere de la o luna la alta.

Ce ne facem atunci cand exista mai multe zone ale corpului pe care ne-am dori sa le retusam?

Rinoplastia, abdominoplatia, implantul mamar, toate acestea presupun anestezie si timp de recuperare post operatorie mare, motiv pentru care suntem fortati sa le realizam la distanta una fata de cealalta.

Insa, lucrurile s-au schimbat, iar remodelarea corpului nu a fost niciodata mai usoara!

Dupa mai multe stagii de pregatire in strainatate, dr. Calin Dobos aplica in Romania noi tehnici chirurgicale ce presupun combinarea mai multor interventii chirurgicale in una singura.

"Cu ajutorul interventiilor chirurgicale asociate scade semnificativ timpul de anestezie, de spitalizare dar si de recuperare post operatorie. Cunoasterea extrem de bine a tehnicii chirurgicale impreuna cu indemanarea chirurgului garanteaza o interventie chirurgicala asociata, cu rezultate spectaculoase", a explicat dr. Calin Dobos, chirurg estetician in cadrul clinicii Hyperion, din Galati si in cadrul Centrului Medical Focus, din Bucuresti.

Ce inseamna interventii chirurgicale asociate?

Marire de sani cu lipoaspiratie de talie - lipoaspiratia taliei accentueaza bustul iar marire de sani accentueaza talia, astfel avem o interventie asociata cu avantaj dublu
Marire de sani cu rinoplastie
Lifting mamar cu lipoaspiratie
Implant de gamba cu lipoaspiratie de talie
Implant de fese cu lipoaspiratie
Abdominoplastie cu lifting mamar
Abdominoplastie cu lifting facial
Abdominoplastie cu lipoaspiratie
Liftinguri faciale asociate: clasic (cervico-facial), cu lifting 3D (centrofacial sau de pometi), cu lifting temporal si blefaroplastii.

"In ultimul timp am avut pacienti care solicita interventii asociate, mergand pe premisa conform careia, daca tot isi iau concediu si tot trec prin perioada de convalescenta, atunci sa beneficieze de rezultate senzationale.

Cu toate acestea, pacientii trebuie sa inteleaga ca nu orice interventie chirurgicala se poate asocia cu o alta si ca ele pot fi realizate numai in cazul in care starea de sanatate a pacientilor o permite", a subliniat dr. Calin Dobos.

Liftingurile faciale asociate, o adevarata provocare a chirurgiei estetice moderne!

Potrivit dr. Calin Dobos, liftingurile faciale asociate presupun o foarte buna stapanire a tehnicii chirurgicale specifice fiecarui lifting, precum si o executie rapida si precisa, in cel mai scurt timp cu rezultat maxim. Aparatura din dotare, o foarte buna cunoastere a anatomiei fetei si indemanarea chirurgului fac posibila aceasta noua provocare.

O fata complet noua in 4 ore

"Chirurgia estetica faciala a ajuns la un asemenea nivel incat in doar patru ore se poate schimba complet aspectul fetei unei persoane, de la gat la frunte. Uneori, dupa un lifting facial inferior, fata pare intinsa in jumatatea de jos, inspre urechi, iar restul fetei, respectiv etajul superior, ramane ridicat, cu pometii lasati.

Ori interventiile chirurgicale asociate vin sa acopere exact aceste neajunsuri. Abordarea completa a fetei, pe fiecare etaj, dar in aceeasi sesiune operatorie, da un rezultat complet si natural de reintinerire", a explicat dr. Calin Dobos.

Topul interventiilor chirurgicale dorite atat de femei cat si de barbati

Daca in trecut eram dispusi sa trecem peste imperfectiunile corpului, in prezent suntem mult mai exigenti atunci cand vine vorba despre aspectul nostru - fie ca este vorba despre retusarea formelor date de mama natura, fie ca este vorba de ascunderea semnelor trecerii timpului. Dovada o fac numeroasele cereri pe care chirurgii esteticieni le inregistreaza.

"Cele mai cautate interventii chirurgicale estetice, la femei, sunt marirea de sani, rinoplastia si lipoaspiratia. Cu timpul si barbatii au devenit tot mai indrazneti atunci cand vine vorba despre interventii chirurgicale cu scop estetic.

Astfel, ei cer in ordine: lipoaspiratie, corectie de nas si de urechi, lifting facial si marire de penis", a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, competenta in laser chirurgical.

Criza economica nu a lasat urme in chirurgia estetica

"Pot spune ca semnele crizei economice nu s-au facut simtite si in domeniul chirurgiei estetice, informatie valabila cel putin in cazul cabinetului meu. Din contra, am remarcat o crestere a cererilor pentru interventii estetice mai costisitoare, precum abdominoplastiile si liftingul facial.

De asemenea, tot o crestere s-a simtit si in cazul rinoplastiilor si a implanturilor de gamba. Singura zona in care s-a remarcat o usoara scadere este cea a implanturilor de san", potrivit dr. Calin Dobos.

Dr Calin Dobos va colabora, incepand cu luna septembrie, cu Centrul Medical Focus din Bucuresti. In cadrul Centrului Medical Focus dr. Dobos va efectua toate tipurile de interventii chirurgicale estetice ce necesita spitalizare de zi.

Pentru mai multe detalii referitoare la dr. Calin Dobos si la tipurile de interventii estetice ce vor fi practica si in Centrul Medical Focus accesati site-ul www.drdoboscalin.ro.

Centrul Medical Focus dispune de cel mai modern Bloc Operator si Compartiment de Anestezie si Terapie Intensiva, capabil sa efectueze interventii chirurgicale prin spitalizare de zi. In acest fel pacientul poate sa revina la domiciliu chiar in ziua interventiei medicale.

Printre tehnicile de actualitate, care diferentiaza Centrul Medical Focus de alte centre, se numara: elastografia sanului, lithotritorul Storz utilizat in fragmentarea calculilor renali si examinarea OCT - tomografie in coerenta optica retiniana.

Articole recomandate

De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există
Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 sfaturi importante pentru persoanele alergice la ambrozie Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 sfaturi importante pentru persoanele alergice la ambrozie
Medicul Tudor Ciuhodaru a atras atentia ca tot mai multe persoane ajung la spital din cauza alergiei la ambrozie. Doctorul spune ca aceasta reactie se poate agrava si uneori poate fi fatala. Pentru a ajuta cat mai multe persoane care sufera de aceasta afectiune, medicul a facut cateva recomandari
Cum poti scapa de acneea de pe spate. Remedii naturale cu rezultate rapide Cum poti scapa de acneea de pe spate. Remedii naturale cu rezultate rapide
Acneea este o afecțiune a pielii care apare din păcate în diferite părți ale corpului, atat pe fața, cat si piept, umeri sau spate. Pentru acneea de pe spate, care este cel mai dificil de tratat, exista mai multe solutii naturale, pe care le poti aplica chiar tu