Skip to article

Petele de batranete: explicatii si recomandari

Noi le numim pete de batranete, insa specialistii le numesc lentigo. Lentigo este unul din semnele instalarii batranetii, sunt pete pigmentate ce apar in timp, datorita agresiunilor solare.

Lentigo: definitie

Lentigo sunt pete plane (nu se repereaza la atingere). Culoarea lor poate merge de la rosu clar pana la maro inchis, iar suprafata lor este de cativa milimetri patrati. Adesea sunt insotite de pete albe, mai mici. Aceste pete de batranete apar mai ales pe suprafetele expuse la soare: fata, maini, decolteu.

Din nefericire, acestea sunt si zonele cel mai vizibile ale corpului uman. De aceea, petele de batranete sunt cosmarul femeilor cochete. In general, aparitia lor se produce dupa varsta de 40 de ani, dar se poate si mai devreme.

Petele de batranete: explicatii si recomandari

Periculoase sau nu?

Lentigo nu este o boala periculoasa. Este o simpla dezorganizare a melaninei din piele, datorata agresiunilor repetate ale soarelui. Cu toate acestea, supravegherea petelor poate fi utila, deoarece cancerul se poate dezvolta din ele. Totusi, pentru marea majoritate a cazurilor, singurul inconvenient este cel estetic.

Soare: protectie obligatorie

Protectia solara este prima arma contra petelor de batranete, dar si contra imbatranirii premature a pielii. Atentie: nu trebuie sa cazi in extrema cealalta. Profita totusi de razele soarelui, ele sunt indispensabile bunei functionari a corpului nostru. Totul depinde de cantitatea de raze solare!

Petele de batranete: explicatii si recomandari

Protejeaza-ti pielea

Evita razele prea agresive ale soarelui, dar asta nu e totul! Mentine-ti pielea hidratata si ofera-i tratamente anti-aging, pentru a-i conferi un fond bun. Acestea nu permit evitarea petelor de batranete, dar contribuie la discretia acestora.

Tratatamente cosmetice contra petelor de batranete

Daca petele au aparut deja, poti inca sa lupti contra lor. Exista produse cosmetice, de obicei pe baza de acizi din fructe, care lupta impotriva lentigo. Daca ele nu sunt suficiente, exista solutii si din partea medicinei estetice, cum ar fi peeling-urile si dermabraziunile. Ele nu garanteaza efectul permanent. Exista, bineinteles, si fonduri de ten specializate in camuflarea acestor pete.

Articole recomandate

5 afectiuni anuntate de foamea excesiva 5 afectiuni anuntate de foamea excesiva
Un apetit crescut poate fi un raspuns fiziologic normal in anumite situatii: la copiii sau adolescentii aflati in perioada de crestere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de ciclul menstrual. Insa in unele cazuri, senzatia constanta de foame poate fi
8 lucruri pe care nu le stii despre sanatatea femeilor 8 lucruri pe care nu le stii despre sanatatea femeilor
Luna femeii vine cu o serie de surprize pentru utilizatoarele Docbook. Astfel, până la sfârşitul lui martie, toate pacientele vor beneficia de reduceri de până la 50% la consultații ginecologice, dermatologice, și la mamografii în clinicile partenere :
Suferi de gastrita? Iata cel mai bun remediu natural care vindeca aceasta afectiune Suferi de gastrita? Iata cel mai bun remediu natural care vindeca aceasta afectiune
Gastrita este una dintre cele mai frecvente afectiuni din ultimii ani. Pe langa tratamentele medicamentoase, gastrita poate fi tratata si cu ajutorul remediilor naturale. Printre cele mai cunoscute si eficiente tratatemente naturiste se numara lichiorul de caise. Acesta se prepara foarte usor, iar
Cei mai mari 6 factori de stres pentru femeile din Romania Cei mai mari 6 factori de stres pentru femeile din Romania
Stresul poate fi foarte nociv pentru orice persoana, femeie sau barbat. Efectele adverse pe care acesta le provoaca pe termen lung sunt atat de natura psihica, prin cazuri de depresie, dar si de natura medicala, prin probleme cardiace sau de circulatie a sangelui. Iar stresul nu i-a ocolit pe
Analize medicale obligatorii, pentru o femeie responsabila Analize medicale obligatorii, pentru o femeie responsabila
Sanatatea este cel mai de pret lucru. Iar pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza normal, este recomandat sa faci cu regularitate o serie de teste si analize medicale. Orice afectiune se trateaza cu mult mai multa usurinta daca este depistata in stare incipienta "> in stare incipienta .