Skip to article

Shopping-ul frecvent - secretul longevitatii

Shopping-ul frecvent - secretul longevitatii
Secretul unei vieti lungi ? Fie ca esti femeie sau barbat, mergi la shopping cat mai des!

Oamenii care fac shopping zilnic traiesc mai mult decat cei care merg la cumparaturi mai rar, lucru confirmat de un studiu cu 1 850 subiecti in varsta de 65 ani.


Poate ca multe dintre noi intuiam deja acest lucru, dar acum stiinta ne asigura ca terapia prin shopping este chiar benefica!


O zi petrecuta prin magazine te poate ajuta sa-ti prelungesti viata.

Studiul sugereaza chiar ca beneficiile pe termen lung ale shopping-ului sunt mai bune decat cele ale gimnasticii.

Mersul la cumparaturi in compania prietenilor sau chiar si simpla vizionare a oamenilor previne singuratatea si imbunatateste sanatatea mintala, sugereaza studiul publicat online in Journal of Epidemiology and Community Health.

Cercetatorii au analizat aproximativ 1 850 de persoane cu varsta de 65 ani, care locuiau independent, la domiciliu, in Taiwan. Acestea au fost intrebate cat de frecvent au fost la cumparaturi.

Cercetatorii au determinat apoi longevitatea fiecarei persoane participante la studiu.

Ei au descoperit ca aceia care au mers zilnic la cumparaturi au trait mai mult decat cei care au facut shopping mai rar, chiar si dupa ce au luat in calcul si problemele de sanatate ale oamenilor.

Mersul zilnic prin magazine a redus riscul de deces al participantilor shopaholici pe perioada studiului cu mai mult de un sfert, fara de cei care nu mergeau regulat la cumparaturi.

Barbatii mai in varsta care mergeau frecvent prin magazine au inregistrat cea mai buna rata de supravietuire, cu o reducere de 28% a riscului de deces, in timp ce femeile in varsta au inregistrat un beneficiu de 23% asupra ratei de deces.

Cercetatorii au enuntat si ipoteza ca persoanele care mergeau regulat la cumparaturi ar fi putut sa aiba si o conditie fizica mai buna decat cele care nu practicau shopping-ul la fel de des.

Prin comparatie cu alte activitati de petrecere a timpului liber, precum este activitatea fizica, ce necesita in general motivare si instructaj profesional, shopping-ul este mai usor de realizat si mentinut.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Se poate transmite coronavirusul prin respiratie? Se poate transmite coronavirusul prin respiratie?
Oamenii de stiinta incearca sa descopere daca coronavirusul se poate raspandi prin aerul respirat. Pana acum, s-a stabilit ca aerosolii pot transmite virusul.Rezultatele nu sunt definitive, insa in conditiile actuale nicio precautie nu e prea mult. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu sunt
Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil? Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil?
Specialistii avertizeaza ca foarte multe persoane ar fi putut sa fi fost infectate cu noul coronavirus si sa nu fi stiu acest lucru, deoarece nu au fost diagnosticate oficial si nici nu au avut simptome severe sau foarte evidente. Simptomele coronavirusului variaza de la o persoana la alta. Mai
Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore
Un medicament folosit pentru deparazitar omoara coronavirusul in 48 de ore, au descoperit cercetatorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne. Este vorba despre Ivermectina, pusa pe piata in 1975. Medicamentul folosit de australieni, avea pana nu demult un destin modest, fiind
Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru