Nu vei mai folosi niciodata tampoane interne dupa ce vei citi asta. Vei ramane socata!

Nu vei mai folosi niciodata tampoane interne dupa ce vei citi asta. Vei ramane socata!
  calendar_month   update 27 Oct 2015, ora: 13:18      
Absorbantele interne le-au oferit femeilor autonomie si libertate, motiv pentru care au devenit rapid un aliat de nadejde pentru perioada menstruala. Parerile sunt impartite atunci cand vine vorba despre aceste tampoane.

Exista multe voci care spun ca nu sunt tocmai sanatoase daca nu sunt purtate corect.

Iata de ce ar trebui sa tii cont daca obisnuiesti sa folosesti absorbante interne:

Au potential cancerigen

O echipa de savanti de la Universitatea Nationala La Plata din Buenos Aires, Argentina a gasit urme de glifosat (un soi de erbicid) in 85 % dintre produsele de igiena personala si din gama intima pentru femei care contin bumbac, scrie site-ul descopera.ro. Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat acest ierbicid ca "probabil cancerigen".

Sunt albite cu clor

In procesul de fabricare, absorbantele interne sunt albite cu clor, in urma procedeului eliberandu-se dioxina, o substanta cancerigena. Se presupune ca dioxina are un rol important in aparitia endometriozei si scade numarul de spermatozoizi la barbati. Agentia americana Food and Drug Administration a studiat continutul produselor fabricate de sapte marci si a ajuns la concluzia ca totusi nivelul de dioxina din aceste produse nu este periculos.

Poate provoca infectii

Tampoanele interne au fost realizate astfel incat forma lor anatomica sa se adapteze organismului si practic sa nici nu le simti. Riscul mare insa este sa le uiti in vagin chiar si o zi intreaga, iar sangele acumulat in absorbant sa produca infectii. Mai mult, vascoza folosita pentru a le spori capacitatea de absorbtie poate provoca leziuni la nivelul tesuturilor intravaginale.

Modifica PH-ul zonei intime

S-a mai constatat si ca, din cauza produselor alcaline folosite la fabricarea absorbantelor interne, acestea modifica PH-ul zonei intime, favorizand dezvoltarea unor microorganisme care pot duce la sterilitate. S-a dovedit ca dupa doua ore, pe o suprafata de un centimetru patrat de absorbant cu sange se dezvolta 107 tipuri de bacterii. Din acest motiv si trebuie schimbate foarte des, la cel mult trei ore.

Recomandari