Legatura surprinzatoare intre paine si depresie!
Un consum mare de carbohidrati poaet provoca depresie si , este cea mai recenta concluzie la care au ajuns oamenii de stiinta.
Potrivut cercetarii, produsele rafinate provoaca cresterea rapida a nivelului de zahar din sange ceea ce impinge organismul sa produca cat mai multa insulina, ceea ce poate conduce la depresie.
Atunci cand consumam carbohidrati, respectiv produse fainoase, nivelul de zahar din sange creste rapid. Indexul glicemic este responsabil de masurarea cantitatii de zahar pe care o avem in sange dupa ce am mancat. Astfel ca, cu cat alimentele sunt mai rafinate, cu atat indicele glicemic creste, scrie Adevarul.
Studiul a asociat un indice glicemic crescut cu o predispozitie mare spre depresie, anxietate sau schimbari de dispozitie, in timp ce un regim alimentar bogat in fibre, cereale integrale si legume au prezentat un risc mult mai scazut, adauga sursa citata.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
cararea pierduta
- person
"va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"