Skip to article

4 produse antibacteriene noi

4 produse antibacteriene noi
O noua gama de produse aseptizate face ravagii pe piata japoneza. Ea contine haine, papetarie, electrocasnice si accesorii auto. Iata cateva exemple pe care speram sa le avem si la noi in tara in curand!

Cauciuc antimicrobian

Primul cauciuc antimicrobian a fost creat la Universitatea Alabama. Acest cauciuc este diferit de celelalte datorita curateniei sale durabile.

El distruge nu doar bacteriile, ci si virusurile si chiar ciupercile.

Manusi chirurgicale si catetere, biberoane, tetine si zahar, dar si prezervative: toate sunt utilizari potentiale ale cauciucului antimicrobian.

Volan curat

La inceput a fost frana ABS, apoi airbag-urile, iar acum ultimul dispozitiv de siguranta este volanul rezistent la microbi.

Oferit la berlina Toyota Logo vanduta in Asia, acest volan are atata succes incat se doreste introducerea si altor accesorii antibacteriene, cum sunt butoanele, para schimbatorului de viteze si interioarele portierelor.

Uniforme antimicrobiene

Chimistii nemti vor sa integreze triclosanul - ingredientul activ in majoritatea sapunurilor si detergentilor antibacterieni - in fibrele vestimentare. Scopul este fabricarea hainelor la adapost de ciuperci, mucegaiuri si bacterii pentru angajatii spitalelor si restaurantelor.

Cu atat mai bine, deoarece un studiu recent al Universitatii Cornell a revelat prezenta, in special pe bumbac, a sporilor de Aspergillus Fungus, o ciuperca mortala in caz de imunitate slabita.

Ecranul care ucide

Ecranul tactil, cel pe care se apasa pentru operatiile numerice, ca de exemplu la bancomat, transmite multi microbi deoarece este manipulat in fiecare zi de mii de degete.

Pentru a pune capat acestei amenintari, societatea Methuen din Massachusetts a conceput Clean Screen, un ecran tactil in care este incorporata o substanta ce distruge microbii.

In laborator, produsul a rezistat pana acum la peste 200 milioane de atingeri.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există