Skip to article

Binefacerile caldurii asupra durerilor musculare

Binefacerile caldurii asupra durerilor musculare
Adesea denumita termoterapie, utilizarea caldurii pentru ingrijirea muschilor este o reteta ancestrala. In prezent, in plus fata de sticla cu apa calda sau de esarfa infasurata in jurul cotului, exista noi metode de a incalzi muschii pentru a-i destinde.

Ce poate fi mai banal decat o baie calda dupa efort? Pentru a ne ingriji folosim adesea caldura, din instinct. Foarte eficace, termoterapia exista din vremuri indepartate.

Binefacerile termoterapiei

Cercetatorii au reusit sa explice beneficiile caldurii asupra durerii musculare. O crestere locala a temperaturii permite activarea circulatiei sangvine intr-un loc precis. Astfel, schimburile sunt facilitate: mai multe nutrimente, apa, oxigen. Toate elementele care permit repararea celulara sunt prezente din abundenta.

In consecinta, caldura aplicata pe un muschi dureros faciliteaza curatirea si repararea. Aceasta crestere a debitului sangvin favorizeaza de asemenea penetrarea agentilor externi in muschi. De aceea multe creme calmante au si efect termic, pentru ca moleculele sa fie repede absorbite in zona cu probleme.

Caldura diminueaza eficacitatea transmiterii mesajelor nervoase. Astfel, senzatiile de durere trec cu greu de la zona incalzita la creier. De aceea cresterea temperaturii are un efect calmant rapid.

Binefacerile caldurii asupra durerilor musculare

Foloseste caldura impotriva durerilor de spate!

In afara metodelor traditionale deja precizate, mai exista si altele, cum ar fi: cremele, gelurile si alte produse cu actiune termica pe baza de camfor sau de mentol. Acestea sunt produse mai mult sau mai putin naturale care necesita un masaj pentru a-si dona caldura.

Agentii lor anti-durere penetreaza in piele, iar apoi in muschi. O singura bila neagra pentru aceste produse, si anume: actiunea lor ramane limitata in timp, iar masajele in zona inferioara a corpului raman rezervate contorsionistilor.

Termoterapia high-tech la indemana

De curand, este posibil sa ingrijesti durerile musculare cu ajutorul plasturilor termici, care se gasesc si in tara noastra. Auto-adezivi, ei sunt conceputi pentru a fi purtati mai multe ore, deci pentru o ingrijire de lunga durata. Principalul lor avantaj este ca sunt usor de aplicat si nu este nevoie sa masezi.

O alta metoda de ingrijire a acestor dureri consta in aplicarea de raze infrarosii cu efect termic cu ajutorul unor lampi, metoda care face muschiul mai receptiv la tratamentele care ii vor fi aplicate apoi.

Atentie insa, termoterapia nu este indicata pentru tratamentul contuziilor, elongatiilor, rupturilor sau durerilor articulare, pentru care frigul este preferabil.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există