Skip to article

Drogurile sunt folosite in medicina (II)

Drogurile sunt folosite in medicina (II)
Din ce in ce mai multe studii realizate recent dovedesc faptul ca atat de blamatele droguri si substante psihedelice au si parti bune de care stiinta se poate folosi pentru a produce diferite medicamente.

Mai jos am realizat o lista cu droguri folosite in medicina si am exclus cannabisul, pentru care nu mai exista nicio indoiala ca este folosit de foarte multe ori drept tratament impotriva unor boli precum scleroza multipla.

Cocaina si planta de Coca: Anastezic, laxativ si tratament impotriva bolilor locomotoare
Cu mult timp inainte ca starurile rock sa inceapa sa o prizeze cocaina era cunoscuta pentru proprietatile sale curative, fiind folosita in vindecarea durerilor de cap, a alcoolismului sau a febrei.

In timp ce medicina moderna a gasit tratamente mult mai sigure pentru aceste boli, cocaina este ocazional folosita drept anastezic pentru durerile de ochi, nas si gat. Desi cercetatorii din lumea intreaga au acceptat ca folosirea cocainei in campul medical prezinta prea multe riscuri, planta din care este extrasa cocaina nu are astfel de restrictii.

Chiar daca testele realizate pe frunzele de coca sunt putine, civilizatiile andine au folosit aceasta planta sute de ani, in scopuri medicale. Andrew Weil, un fizician american, este de parere ca aceste frunze pot sa fie folosite in tratamente pentru afectiuni locomotorii, laringite, constipatii si obezitate.

Heroina:Unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva durerilor
La fel ca si in cazul cocainei, si despre heroina s-a crezut ca este miracolul bun la toate. Chiar daca se cunosc efectele negative, mai ales dependenta pe care o da utilizatorilor, heroina este unul dintre cele mai eficiente si sigure tratamente impotriva durerilor foarte puternice, precum cele intalnite la bolnavii de cancer.

Medicina arata ca metoda de tratament cu heroina este cea mai sigura, insa, din pacate, guvernele nu permit folosirea acestui drog in spitale si clinici, chiar daca pare sa fie singura optiune eficienta.

Ketamina:Tratament pentru depresie
Acest tranchilizant pentru animale, numita in limbajul de strada "special K", si-a dovedit eficienta in tratarea pacientilor depresivi, chiar si in cazul persoanelor care nu au raspuns la alte tratamente.

Un studiu condus de Connecticut Mental Health Center a realizat ca peste 70 la suta dintre cei care au participat la experiment si care nu au avut rezultate cu alte tratamente, au reactionat pozitiv la tratamentul cu Ketamina.

Si mai interesant a fost faptul ca drogul a reusit sa regenereze anumite conexiuni de neuroni din creier, care fusesera avariate din pricina stresului cronic. Ronald Duman, autorul studiului, a declarat ca "Ketamina" este precum un drog magic - o singura doza te repara pentru cel putin 7-10 zile.

Amphetamina:Trateaza narcolepsia, ADHD si ajuta la recuperarea bolnavilor care au suferit un accident cerebral

Amphetaminele sunt folosite in acest moment de medici pentru a trata diferite boli, printre care narcolepsia si ADHD. Universitatea din Newy York raporteaza ca in anumite cazuri, amphetaminele s-au dovedit eficiente si impotriva obezitatii sau a depresiei. Un studiu realizat de Institutul Karolinska din Suedia a demonstrat ca tratamentul poate fi foarte util in cazul persoanelor care au suferit accidente cerebrale.

Afa si alte informatii despre drogurile folosite in tratamentele medicale, din prima parte a articolului.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există