Skip to article

Drogurile sunt folosite in medicina (II)

Drogurile sunt folosite in medicina (II)
Din ce in ce mai multe studii realizate recent dovedesc faptul ca atat de blamatele droguri si substante psihedelice au si parti bune de care stiinta se poate folosi pentru a produce diferite medicamente.

Mai jos am realizat o lista cu droguri folosite in medicina si am exclus cannabisul, pentru care nu mai exista nicio indoiala ca este folosit de foarte multe ori drept tratament impotriva unor boli precum scleroza multipla.

Cocaina si planta de Coca: Anastezic, laxativ si tratament impotriva bolilor locomotoare
Cu mult timp inainte ca starurile rock sa inceapa sa o prizeze cocaina era cunoscuta pentru proprietatile sale curative, fiind folosita in vindecarea durerilor de cap, a alcoolismului sau a febrei.

In timp ce medicina moderna a gasit tratamente mult mai sigure pentru aceste boli, cocaina este ocazional folosita drept anastezic pentru durerile de ochi, nas si gat. Desi cercetatorii din lumea intreaga au acceptat ca folosirea cocainei in campul medical prezinta prea multe riscuri, planta din care este extrasa cocaina nu are astfel de restrictii.

Chiar daca testele realizate pe frunzele de coca sunt putine, civilizatiile andine au folosit aceasta planta sute de ani, in scopuri medicale. Andrew Weil, un fizician american, este de parere ca aceste frunze pot sa fie folosite in tratamente pentru afectiuni locomotorii, laringite, constipatii si obezitate.

Heroina:Unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva durerilor
La fel ca si in cazul cocainei, si despre heroina s-a crezut ca este miracolul bun la toate. Chiar daca se cunosc efectele negative, mai ales dependenta pe care o da utilizatorilor, heroina este unul dintre cele mai eficiente si sigure tratamente impotriva durerilor foarte puternice, precum cele intalnite la bolnavii de cancer.

Medicina arata ca metoda de tratament cu heroina este cea mai sigura, insa, din pacate, guvernele nu permit folosirea acestui drog in spitale si clinici, chiar daca pare sa fie singura optiune eficienta.

Ketamina:Tratament pentru depresie
Acest tranchilizant pentru animale, numita in limbajul de strada "special K", si-a dovedit eficienta in tratarea pacientilor depresivi, chiar si in cazul persoanelor care nu au raspuns la alte tratamente.

Un studiu condus de Connecticut Mental Health Center a realizat ca peste 70 la suta dintre cei care au participat la experiment si care nu au avut rezultate cu alte tratamente, au reactionat pozitiv la tratamentul cu Ketamina.

Si mai interesant a fost faptul ca drogul a reusit sa regenereze anumite conexiuni de neuroni din creier, care fusesera avariate din pricina stresului cronic. Ronald Duman, autorul studiului, a declarat ca "Ketamina" este precum un drog magic - o singura doza te repara pentru cel putin 7-10 zile.

Amphetamina:Trateaza narcolepsia, ADHD si ajuta la recuperarea bolnavilor care au suferit un accident cerebral

Amphetaminele sunt folosite in acest moment de medici pentru a trata diferite boli, printre care narcolepsia si ADHD. Universitatea din Newy York raporteaza ca in anumite cazuri, amphetaminele s-au dovedit eficiente si impotriva obezitatii sau a depresiei. Un studiu realizat de Institutul Karolinska din Suedia a demonstrat ca tratamentul poate fi foarte util in cazul persoanelor care au suferit accidente cerebrale.

Afa si alte informatii despre drogurile folosite in tratamentele medicale, din prima parte a articolului.

Articole recomandate

Tratamentul cu plasma, ineficient! Tratamentul cu plasma, ineficient!
Tratamentul cu plasma, despre care se credea ca este eficient in lupta cu teribilul virus nu are rezultatul asteptat de medici.  Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", din Bucuresti, a explicat care sunt noutatile din protocolul tratamentului pentru COVID si de ce au fost
Medicamentele pe care nu trebuie sa le ia pacientii infectati cu coronavirus Medicamentele pe care nu trebuie sa le ia pacientii infectati cu coronavirus
Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, atrage atentia persoanelor infectate cu noul coronavirus in ceea ce priveste tratamentul la domiciliu. Medicul spune ca multi pacienti aleg sa ia antibiotice pentru tratarea infectiei. Un astfel de tratament insa
OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat o noua serie de recomandari in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie. Expertii recomanda acum purtarea mastii si in interiorul locuintelor, atunci cand avem musafiri si nu se poate respecta distanta fizica sau daca incaperile nu sunt
Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake
Pentru consumatori este foarte dificil sa isi dea seama daca masca de protectie e care o cumpara este una neconforma sau un fake. Cei care trebuie sa fie foarte atenti la masti sunt agentii economici! In doar o luna, ANPC a scos de la vanzare peste 30 de milioane e masti de portectie.  Pentru
Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență