Skip to article

Durerile de cap, lipsa de aer si sutienul prea strans

Durerile de cap, lipsa de aer si sutienul prea strans
Durerile de cap sunt acuze des intalnite la femeile care au preponderent o munca de birou.

Una din cauzele posibile ale durerilor de cap este si lipsa de oxigenare corespunzatoare a creierului.

Aceasta ar putea fi influentata de mai multi factori: limitarea circulatiei sangvine la nivel cerebral fie prin postura, fie prin prezenta osteofitelor (ciocurilor) vertebrale, diminuarea suprafetei de contact cu aerul prin colmatarea plamanilor ca urmare a anilor de fumat activ sau pasiv, lipsa de oxigen din aerul recirculat prin unele sisteme mari de aer conditionat, etc.

Dar unul care nu trebuie neglijat este utilizarea unui sutien cu un numar prea mic raportat la gradul de expansiune toracica si marimea sanilor.

Sutienul care este prea strans limiteaza respiratia - nu te lasa sa introduci un volum mare de aer in plamani. Poti utiliza usor doar partea de plaman de deasupra zonei de prindere.

Femeile au o respiratie "toracic superioara". Regula nu se aplica femeilor care fac sport constant sau orice forma de gimnastica de rezistenta, ele avand o respiratie globala.

Daca respiratia este limitata de sutien atunci ea va fi superficiala, cantitatea de oxigen absorbita in sange va fi mica, ceea ce produce "sete de aer".

Incercand sa respire mai amplu, in loc sa se mareasca toracele, femeile ridica usor umerii ceea ce duce in timp la oboseala si contractura musculaturii acestora. Muschii care ridica umerii pornesc de pe coaste, omoplati si coloana toracica si se prind de coloana cervicala - oboseala acestora va produce rigidizarea coloanei cervicale ceea ce atrage diminuare libertatii de miscare a capului.

In timp pot aparea dureri la baza craniului culminand cu nevralgie. De regula, aceste persoane se prezinta la terapie pentru dureri de cap care pornesc din zona occipitala si se duc catre tample.

Ce este de facut?

In primul rand alegerea unui sutien potrivit si schimbarea lui daca ati mai luat in greutate sau au mai crescut/diminuat sanii.

Efectuati zilnic 10-15 exercitii de respiratii ample in care sa umpleti total plamanul, pana la refuz cu aer, urmate de un expir profund dupa formula 5 secunde inspir, 5 secunde apnee (oprirea respiratiei pe plin), 5 secunde expir complet, 5 secunde apnee.

Efectuati un minut de exercitii usoare cu capul la fiecare 40 de min de stat pe scaun.

Daca deja aveti dureri de cap, junghiuri intercostale sau contracturi recurente care va dau "sete de aer", iar la ultimele investigatii nu a reiesit ca ati avea probleme cardiace sau pulmonare, atunci puteti incerca serviciile unui kinetoterapeut pentru a scapa de dureri iar apoi respectati regulile de mai sus pentru a preveni recidiva!

CLAUDIU ANDRON
--------------------------------------
KINETOTERAPEUT
Tel: 0728238023
CLINICA MEDICALA METRAQI
http://jurnalkineto.wordpress.com/
https://www.facebook.com/CabinetKinetoteapie?fref=ts


Articole recomandate

Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele
Autoritatile au anuntat clar ca in Capitala exista tantari purtatori ai virusului West Nile. Pentru ca foarte multe persoane sunt deja in panica, medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, a explicat care sunt simptomele ce pot aparea in urma infectiei cu
Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii
Medicii stomatologi practica una dintre cele mai vechi specializari medicale din lume. In Italia este expus un dinte care a fost curatat partial cu un instrument de silex, ce dateaza de peste 14.000 de ani si care este considerat ca fiind cea mai veche lucrare stomatologica cunoscuta, in timp ce
Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa
Medicul Virgul Musta atrage atentia ca in ultimele saptamani au ajuns la spital foarte multe persoane muscate de capuse. Seful sectiei de Boli Infectioase din Timisoara avertizeaza ca acestea sunt foarte periculoase si a explicat ce trebuie sa faci imediat ce ai fost muscat de o capusa. 
8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten 8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten
Cu toate că doar 1% din populaţia globului suferă de boala celiacă, se pare că aproape 30% dintre oameni încearcă să evite glutenul. Dacă la început erau disponibile puţine alimente şi produse fără gluten, şi mai puţine
Spirulina, ajutorul perfect pentru intarirea imunitatii Spirulina, ajutorul perfect pentru intarirea imunitatii
In ce forma poate fi gasita spirulina? Sanatatea este unul dintre cele mai importante aspecte din viata unui om, motiv pentru care trebuie avut tot timpul in vedere. Din fericire, in ultima perioada, oamenii sunt tot mai preocupati de acest aspect, incercand sa aiba o viata activa si sa consume