Skip to article

Inlocuitorii de zahar

Inlocuitorii de zahar
Multi considera ca inlocuitorii de zahar le permit sa consume orice, fara limita: bomboane, bauturi nealcoolice, prajiturele. Nu au zahar deci nu ingrasa! isi spun ei.
Nimic mai gresit. O alimentatie sanatoasa nu ar trebui sa contina inlocuitori de zahar.

Inlocuitorii de zahar

Studii recente au aratat ca cei care folosesc astfel de surogate castiga mai mult in greutate decat cei care nu apeleaza la aceste produse.
Asta pentru ca zaharul artificial stimuleaza senzatia de foame, mareste pofta de mancare favorizand aportul de calorii, creste dorinta pentru dulciuri in general.

Inlocuitorii de zahar sunt substante chimice care depasesc capacitatea de indulcire a zaharului pana la 2000 de ori.
Putini stiu ca folosirea inlocuitorilor de zahar aduce cu sine o serie de probleme majore.



Zaharina

Este cel mai cunoscut inlocuitor al zaharului dar si cel mai periculos. Zaharina favorieaza aparitia cancerului de vezica urinara. In Canada acest inlocuitor este interzis iar in SUA produsele care contin zaharina trebuie sa aiba o eticheta speciala.

Aspartamul

Inlocuitorii de zahar

Este o substanta folosita la indulcirea bauturilor si a deserturilor. Este singurul inlocuitor fara calorii insa se banuieste ca aspartamul este responsabil de numeroase afectiuni dermatologice.
La 30 C metanolul din aspartam se transforma in formaldehida si apoi in acid formic care acidifiaza sangele. Cantitati mari de metanol pot duce la pierderea vederii.
Aspartamul tulbura procesele chimice din creier si nivelul glicemiei.

Acesulfam K

Este cel mai recent inlocuitor sintetic aparut pe piata. Deocamdata nu se cunosc efecte nocive ale acestui inlocuitor.

Ciclamatul

Se banuieste ca aceasta substanta favorieaza devoltarea tumorilor.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!