Skip to article

Mierea, miracol natural

Mierea, produsul nobil al albinelor, este cunoscuta inca din antichitate. In mormintele faraonilor s-au gasit nenumarate vase pline cu acest aliment care era comestibil si usor de digerat dupa mii de ani.

Mierea, miracol natural

Mierea consta intr-un amestec de fructoza si glucoza care, fara a mai fi transformata de organism, se asimileaza direct, constituind o remarcabila sursa de energie. Deosebit de important pentru alimentatia omului si functionarea normala a metabolismului sau, este faptul ca mierea contine, in proportii echilibrate, diversi fermenti, vitamine, substante minerale, acizi si aminoacizi, hormoni, substante bactericide si arome de neinlocuit.

In concluzie, mierea are un spectru foarte larg de actiune, fiind atat un aliment echilibrat, cat si unul capabil sa echilibreze anumite reactii ale organismului.

Totodata, inglobata in diverse preparate - chiar daca este consumata in cantitati mici, mierea poate preveni si chiar inlatura anumite carente provocate de o alimentatie nesanatoasa ori de solicitarile cotidiene.

Mierea in tratarea bolilor

Bolile de inima

Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.

Mierea, miracol natural


Raceala

In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la 1/2 lamaie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cate o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.

Afectiuni ale cailor respiratorii

Contra tusei, siropul de mugur de brad cu miere, se poate prepara chiar acasa. Ai nevoie de un kg de muguri de brad lungi de 3-5 cm, 4 litri de apa, un kg de miere, 10 g de extras de propolis.

Se spala mugurii cu apa rece, se toaca marunt si se adauga apa, dupa care se fierbe 10-15 minute. Se stracoara lichidul prin sita de bucatarie, se lasa sa se decanteze, apoi se trece printr-un tifon de doua ori. Cu decoctul astfel obtinut se prepara siropul propriu-zis. Se adauga mierea si propolisul, se amesteca bine pana la omogenizare, iar siropul obtinut se incalzeste. Dupa racire se introduce in sticle de 0,5 litri inchise ermatic si se pastreaza la rece.

Siropul poate fi folosit cu succes impotriva gripei, a tusei, in laringite, faringite, si alte afectiuni ale cailor respiratorii. Se administreaza zilnic, de trei ori pe zi ianinte de fiecare masa.

Mai puteti citi despre miere si in articolul Mierea, un aliment valoros pentru sanatate


Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!