Skip to article

Mudras - yoga degetelor

Mudras - yoga degetelor
Miscari coregrafice ale mainilor, mudras insotesc meditatia. Printr-o stimulare usoara a degetelor, mudras, aceste gesturi simple, au efecte benefice asupra corpului si spiritului.

Termenul "mudra" vine din limba sanscrita si inseamna "sigiliu". Dar daca il descompunem, e interesant de observat cum "mud" inseamna "bucurie", iar "ra" - "a declansa".

Mudras sunt deci o forma de yoga a mainilor care, practicate regulat, ne dau energie, calmeaza corpul si spiritul si trateaza probleme medicale.

Ce simti cand practici mudras?

Pentru a obtine rezultate prin mudras, practica aceasta metoda yoga de 3 ori pe zi - dimineata, la pranz si seara - intre 3 si 5 minute. Daca ai nevoie de mudras intr-un alt moment al zilei, cel mai bine e sa te concentrezi pe miscari timp de 7, 14 sau 21 respiratii.

Mudras pot fi efectuate in picioare, in sezut, culcat sau in timp ce mergi. Ele trebuie realizate cu usurinta, respirand profund pe nas, fara a pune prea multa presiune asupra degetelor. Nu trebuie sa te crispezi si nici sa te obosesti.

Efectul mudras poate fi imediat sau poate sa apara dupa un anumit timp. Vei simti atunci un efect de caldura: durerile se atenueaza, respiratia se calmeaza, spiritul devine mai viu. Insa se poate intampla si contrariul: te poti simti obosita, poti simti frisoane. Nu te ingrijora: in cateva momente, vei simti o relaxare de lunga durata.

Mudras pentru a te elibera de stres

Pregatire: pune spate in spate degetele mainilor si freaca-le unele de altele prin alunecari usoare.

Mudra: pune in contact degetele mari si incovoaie-le pe celelalte in palme. Mainile sunt la nivelul stomacului, iar antebratele la orizontala.

Efecte: aceasta mudra regleaza tiroida, care intervine in maniera noastra de a intelege timpul. Sunt suficiente 5-7 minute de meditatie ca tensiunea sa se transforme in relaxare .

Mudras anti-depresie

Pregatire: intinde bratele in fata, frecand dosul mainilor si incheieturile intre ele. Cu degetul mare drept, maseaza cateva secunde Muntele lui Apollo (situat la baza inelarului) de la mana stanga. Fa la fel si cu cealalta mana.

Mudra: asaza degetele mari pe muntii lui Apollo si pune in contact varfurile inelarelor cu degetele mici. Celelalte degete sunt usor curbate.

Efecte: aceasta mudra a soarelui stimuleaza circulatia si schimburile energetice, ajutand spiritul sa treaca peste senzatiile interioare de gol si peste furtunile sufletesti.

Mudras pentru digestie

Pregatire: freaca usor partea interioara a antebratelor cu ajutorul palmelor.

Mudra: cuprinde cu mana opusa fiecare din antebrate si odihneste-te in aceasta pozitie, fara sa aplici presiune.

Efecte: acest exercitiu stimuleaza usor punctele de presiune care activeaza digestia si limiteaza senzatiile de balonare. Se favorizeaza astfel si eliminarea toxinelor.

Articole recomandate

3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog 3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog
Tratarea afecțiunilor orale la timp înseamnă o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. În momentul în care te doare un dinte sau îți sângerează gingiile în timp ce te speli pe dinți, controlul la stomatolog devine o
Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o