Skip to article

Ozonul vindecator

Din ce in ce mai des auzim de terapia cu ozon si de efectele sale miraculoase asupra organismului uman.

Ozonul (O3) a fost descoperit si mentionat pentru prima oara in jurul anului 1785 de catre olandezul Martinus Van Marum.

Studiile sale asupra ozonului au fost apoi continuate de catre germanul Schonbeim, care, in 1884 a si denumit acest gaz, cu numele grecesc de "ozon".

Puterea de oxidare a ozonului este spectaculoasa, dubla fata de cea a clorului, cunoscut ca bactericid universal.

Gratie acestei proprietati, el este considerat un purificator universal, iar terapia cu ozon din ce in ce mai des intalnita, atat in practica medicala cat si in cea estetica.

In domeniul esteticii corporale, ozonul detine un loc fruntas, prin aplicatiile sale in sfera patologiei celulitice si in tratarea cicatricelor lasate de obezitate.

In zonele unde microcirculatia a fost intrerupta din cauza unor afectiuni intevine cu succes ozonul, prin restabilirea nivelului de hidratare al pielii, prin impiedicarea retentiei de lichide la nivel celular si prin revitalizare musculara.

Ozonul este usor absorbit de catre piele. Odata aflat in organism, el distruge invelisul tesutului adipos in exces si determina arderile si eliminarea grasimii. In combinatie cu oxigenul, ozonul, printr-un aparat special de remodelare corporala ajuta la eliminarea inesteticii celulite.

Tot combinatia oxigen-ozon determina eliminarea lichidelor interstitiale stagnate, care duc la aparitia inesteticelor edeme si la nivelarea tegumentara.

Pentru ca terapia cu ozon sa isi produca efectele terapeutice este necesar ca pacientul sa fie imbracat cu un costum special, inchis ermetic, prin care patrunde ozonul. Inainte de sedintele de ozonoterapie pielea este tratata cu ajutorul unui peeling si a unui masaj usor.

Sedintele de ozonoterapie se efectueaza de regula de maxim 2 ori pe saptamana, in cazul unui organism in perfecta stare de sanatate, iar rezultatele nu intarzie sa apara inca de la a doua sedinta.

Ozonul vindecator

Articole recomandate

Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik
Ne petrecem aproape o treime din viata dormind, iar calitatea somnului ne influenteaza starea de bine si sanatatea. Cercetarile au demonstrat ca un somn insuficient poate avea efecte negative nu doar pe termen scurt, cand poate cauza instabilitate emotionala si cresterea nivelului anxietatii, ci si
Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite
Pietrele la rinichi sunt o afectiune foarte frecventa. Sunt bucati solide de materiale multiple care se formeaza in rinichii nostri din cauza mineralelor din urina. Acestea apar de obicei din cauza consumului redus de apa si depunerea de minerale in interiorul rinichilor.  Corpul genereaza
10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra 10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra
Cand vine vorba de multitudinea de metode de contraceptie, poti fi foarte confuza. Care sunt pilulele contraceptive potrivite pentru tine? Care este cea mai eficace metoda de contraceptie?  Multe intrebari cu multe variante de raspuns?  Iata cateva dintre cele mai des utilizate metode de
Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie
Homeopatia reprezinta o alternativa la sistemul traditional existent, care presupune tratarea unui individ cu substante diluate provenite din plante, minerale sau animale. In functie de simptomel specifice si starea generala a corpului, homeopatia identifica cel mai potrivit remediu pentru fiecare
STUDIU Mirosul iubitului te ajuta sa dormi mai bine STUDIU Mirosul iubitului te ajuta sa dormi mai bine
Mirosul iubitului sau iubitei ne ajuta sa dormim mai bine, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la de la Universitatea Columbia Britanică. „Descoperirile noastre oferă noi dovezi că doar faptul că dormi având mrosul partenerului lângă tine