Skip to article

Ozonul vindecator

Ozonul vindecator
Din ce in ce mai des auzim de terapia cu ozon si de efectele sale miraculoase asupra organismului uman.

Ozonul (O3) a fost descoperit si mentionat pentru prima oara in jurul anului 1785 de catre olandezul Martinus Van Marum.

Studiile sale asupra ozonului au fost apoi continuate de catre germanul Schonbeim, care, in 1884 a si denumit acest gaz, cu numele grecesc de "ozon".

Puterea de oxidare a ozonului este spectaculoasa, dubla fata de cea a clorului, cunoscut ca bactericid universal.

Gratie acestei proprietati, el este considerat un purificator universal, iar terapia cu ozon din ce in ce mai des intalnita, atat in practica medicala cat si in cea estetica.

In domeniul esteticii corporale, ozonul detine un loc fruntas, prin aplicatiile sale in sfera patologiei celulitice si in tratarea cicatricelor lasate de obezitate.

In zonele unde microcirculatia a fost intrerupta din cauza unor afectiuni intevine cu succes ozonul, prin restabilirea nivelului de hidratare al pielii, prin impiedicarea retentiei de lichide la nivel celular si prin revitalizare musculara.

Ozonul este usor absorbit de catre piele. Odata aflat in organism, el distruge invelisul tesutului adipos in exces si determina arderile si eliminarea grasimii. In combinatie cu oxigenul, ozonul, printr-un aparat special de remodelare corporala ajuta la eliminarea inesteticii celulite.

Tot combinatia oxigen-ozon determina eliminarea lichidelor interstitiale stagnate, care duc la aparitia inesteticelor edeme si la nivelarea tegumentara.

Pentru ca terapia cu ozon sa isi produca efectele terapeutice este necesar ca pacientul sa fie imbracat cu un costum special, inchis ermetic, prin care patrunde ozonul. Inainte de sedintele de ozonoterapie pielea este tratata cu ajutorul unui peeling si a unui masaj usor.

Sedintele de ozonoterapie se efectueaza de regula de maxim 2 ori pe saptamana, in cazul unui organism in perfecta stare de sanatate, iar rezultatele nu intarzie sa apara inca de la a doua sedinta.

Ozonul vindecator

Articole recomandate

Cat rezista coronavirusul in lift Cat rezista coronavirusul in lift
Liftul poate fi un loc periculos de raspandire a coronavirusului. Virusul poate rezista in aceasta incapere pana la o jumatate de ora daca usile sunt inchise, a aratat un experiment realizat de expertii de la Universitatea din Amsterdam. In urma testului a rezultat ca particulele infectate rezista
Macesele, beneficii uimitoare pentru sanatate Macesele, beneficii uimitoare pentru sanatate
Macesele au numeroase beneficii pentru sanatate. Pulpa si semintele acestui fruct contin foarte multi nutrienti si vitamine precum A, B1, B2, B5, C, E, P, K, dar și minerale sau antioxidanți. Culoarea rosie a maceselor este data de pigmentii carotenoizi numiți licopen și
Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre