Skip to article

Sanatatea in 2008

Sanatatea in 2008
Dezbateri la nivel mondial, sedinte de guvern, studii de laborator. Toate acestea, in vederea obtinerii unor rezultate in ceea ce priveste problemele de sanatate, in anul in care am intrat.

Ce ne asteapta in 2008? Expertii dezbat subiecte ca eficienta laptelui crud, arderea grasimilor si sfarsitul consumarii alimentelor de proasta calitate.

Laptele crud

Oamenii vor merge din ce in ce mai departe pentru a si-l procura, fermierii isi vor risca micile afaceri pentru a-l vinde, si totusi nimeni nu vrea sa-l legalizeze. Laptele crud, cel care nu a fost pasteurizat sau omogenizat a fost cel mai discutat produs, anul trecut.

Fanii lui spun ca pasteurizarea face ca din lapte sa dispara proteinele, enzimele si unele bacterii sanatoase, facandu-l mai putin nutritiv, si ca gustul laptelui crud este incomparabil mai bun.
Sanatatea in 2008


Oponentii spun ca bacteria din lapte este cea care ridica cele mai mari probleme si ca riscul de salmonela e prea mare.

Arderea grasimilor

Suna prea frumos sa fie adevarat: un tratament cosmetic, non-chirurgical, care poate topi grasimea. Verdictul inca pluteste, fara a se putea da un raspuns concret. Mezoterapia este un tratament ce presupune injectarea unui cocktail de elemente chimice, care fac ca numarul de celule grase sa scada, acestea explodand. Acestea sunt date afara prin urina. Tratamentul nu a fost aprobat.

Ce e natural?

Carnea trebuie procesata din ce in ce mai putin, dar noi nu putem afla cu adevarat ce mancam. Avem doar eticheta la indemana si trebuie sa credem ce scrie. Injcetarea carnii de pui sau tratarea carnii rosii cu monoxid de carbon pentru a arata mai proaspata este una din probleme despre care se va discuta in 2008.

Etichetele

Daca deja esti uimit de denumirile de pe etichetele produselor pe care le cumperi, pregateste-te sa fii si mai uimit. Procente, vitamine, numarul de calorii, gradul de grasimi saturate, E-uri, cantitatea de sodium, provenienta, importatorul, data producerii si a expirarii sunt date deja existente. La acestea se vor mai adauga si altele. Pana una alta, trebuie sa invatam sa le intelegem corect.

Articole recomandate

Dr. Virgil Musta: Cum tratezi acasa o forma usoara de COVID-19 Dr. Virgil Musta: Cum tratezi acasa o forma usoara de COVID-19
Medicul Virgil Musta a dezvaluit cum poate fi tratata o forma usoara de COVID-19 acasa. Doctorul recomanda persoanelor infectate cu coronavirus, care sufera de o forma usoara, sa isi intareasca in primul rand imunitatea prin alimentatie si cu suplimente alimentare.  „Evident, nu se
Obiceiul sanatos care te poate feri de infectia cu coronavirus Obiceiul sanatos care te poate feri de infectia cu coronavirus
Cancelarul german Angela Merkel a recomandat de curand o masura simpla de protectie impotriva infectiei cu coronavirus, la indemana oricui: aerisirea frecventa a incaperilor.  Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, a explicat la Digi24 de ce această
Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare
Ozonoterapia este o posibila solutie pentru noua categorie de pacienti Daca despre infectia cu Covid-19 auzim noutati la fiecare buletin de stiri, despre efectele secundare ale bolii (sau ale tratamentului), se vorbeste mult mai putin. Sau chiar deloc. De asemenea, miile de infectati zilnic sunt
Implant dentar de la Dental Premier sau dintii perfecti - nimeni nu isi poate da seama ca nu sunt dintii tai naturali Implant dentar de la Dental Premier sau dintii perfecti - nimeni nu isi poate da seama ca nu sunt dintii tai naturali
Pierderea dintilor definitivi este una din cele mai complexe probleme stomatologice, tinand cont de implicatii. Nu mai doresti sa intri in contact cu oameni, sa mai vorbesti, nu mai poti manca, te feresti de privirile curioase si esti mai afectat ca oricand. Exista solutii stomatologice pentru
Vinul, in antichitate si in Evul Mediu Vinul, in antichitate si in Evul Mediu
Vinul este una dintre cele mai populare băuturi atât din zilele noastre, cât și din punct de vedere istoric. Cea mai veche dovadă pe care o avem despre cultivarea strugurilor și fermentarea supravegheată a sucului acestora datează din 6000 î.Hr. în