Secretul mahmurelii usoare - miere cu paine prajita

Secretul mahmurelii usoare - miere cu paine prajita
  calendar_month        
Ai de gand sa exagerezi cu mancarea si bautura de Revelion? Atunci ar fi o idee grozava sa-ti faci niste rezerve de miere si paine prajita!

Oamenii de stiinta sustin ca mierea, acest indulcitor natural, este o cale minunata de a ajuta corpul sa lupte contra efectelor toxice ale unei mahmureli.

Societatea Regala de Chimie sustine ca fructoza din miere este esentiala pentru a ajuta corpul sa descompuna alcoolul in produsi secundari nepericulosi.

Motivul pentru care mahmurelile sunt atat de neplacute si dureroase este ca alcoolul se descompune in acetaldehida, o substanta toxica pentru organism, sustine Dr. John Emsley de la Societatea Regala de Chimie.

Aceasta este apoi transformata, folosind fructoza, in acid acetic, iar el poate fi ars de metabolism si descompus in dioxid de carbon, care este eliminat din organism sub forma de gaz.

Servirea mierii pe paine prajita adauga si potasiu in mancare, element care este si el de ajutor in lupta corpului contra alcoolului.

Dr. Emsley a delclarat: "Fericirea vine din alcool. Mahmureala vine din acetaldehida. Aceasta este o substanta toxica in care se transforma alcoolul din organism si care da dureri de cap, greata, voma. "

"Mahmureala dispare pe masura ce acetaldehida este transformata in substante chimice mai putin toxice."

Dr. Emsley spune ca timpul vindeca cel mai bine o mahmureala, dar ca poti folosi mierea pentru a minimiza efectele acesteia.

El spune ca inainte sa te atingi de alcool sa bei mai intai un pahar cu lapte, sa te rezumi doar la alcoolul limpede (gin) si sa te feresti de amestecurile alcoolice. Bea un pahar cu apa inainte de culcare.

El spune: "Laptele incetineste absorbtia alcoolului, ceea ce inseamna ca exista mai putina acetaldehida in corp intr-un moment dat. "

Ginul este alcool dublu purificat prin distilare, in schimb ce bauturile mai inchise la culoare sunt mai impure si te pot afecta mai mult.

Alcoolul duce si la eliminarea apei din organism, marind frecventa mersului la baie. Deshidratarea inrautateste mahmureala, astfel incat un pahar mare cu apa inainte sa te culci, dar si intre gurile de alcool, este benefic.

Recomandari