Skip to article

Si eu traiesc sanatos!

Si eu traiesc sanatos!
Fundatia PRAIS lanseaza oficial, pe o perioadade 5 ani, Miscarea Nationala Si eu traiesc sanatos! - SETS, care are ca obiective prevenirea obezitatii infantile la copiii cu varsta panala 12 ani si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor.

In premiera, aceasta problematica va fi tratata holistic in cadrul Consiliului stiintific al Miscarii SETS, care reuneste medici reputati, pedagogi, psihologi si sportivi olimpici.

Articolele de specialitate aratacain prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeanasunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt ingrijoratoare: acesti copii vor avea o sanatate precara, iar calitatea vietii lor va fi redusa. in Romania, prevalenta obezitatii este de sub 10%, iar nivelul activitatilor fizice este mult sub media europeana: 19% dintre romani fac miscare in mod regulat vs. media europeanade 27%.

In acest context, miscarea din Romania se aliniaza metodologiilor programelor europene reunite in cadrul European Epode Network - EEN, din care, de astazi, face parte. Aceste proiecte se deruleazain 4 tari UE: Franta, Spania, Belgia, Grecia, in 275 de orase fiind angrenati panaacum peste 4.000.000 de copii, precum si in Mexic.

Tinta miscarii si eu traiesc sanatos! - SETS pentru acest an scolar este de 50.000 de elevi din ciclul primar, cu varste intre 9 si 12 ani din 180 de scoli din Bucuresti, 1.200 profesori, 200.000 de parinti si rude. in urmatorii 5 ani, vom atinge in mediul scolar 250.000 elevi, 6.000 profesori si 1.000.000 membri de familie, la care se vor adauga, prin portalul www.sets.ro si comunicarea publica, peste 3 milioane de cetateni, inclusiv copii, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Toti elevii vor primi gratuit cate o carte educationala- 2 volume diferite editate pentru 2 ani scolari. Cartile promoveaza beneficiile exercitiilor fizice zilnice si alimentatia echilibrata, sporturile olimpice - valori si modele de urmat. invatatorii si parintii vor fi informati direct, iar in scoli se vor derula lectii deschise sustinute de lideri de opinie.

Cluburile SETS - Miscare si Distractie sunt un nou concept de activare ludicaa elevilor din scoli. Acestea vor fi organizate voluntar de catre elevi, sub coordonarea invatatorilor, si vor mobiliza mii de elevi in activitati fizice placute, dupascoala.

Portalul www.sets.ro va fi o platforma majora de comunicare catre publicul larg, ce va contine douasectiuni, pentru parinti si copii, interviuri video si scrise de mari personalitati, precum si informatii vaste legate de alimentatie, sport, stil de viata echilibrat. Concursurile si jocurile on-line vor anima elevii si ii vor informa.

Anual, miscarea SETS va premia cei mai activi aliati ai miscarii: Membri ai Consiliului stiintific, Jurnalisti, Primarii, scoli, Cluburi SETS scolare, Profesori coordonatori, Asociatii/Companii.

Evaluarea impactului miscarii se va face pe baza consultarii prin chestionare a elevilor, parintilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi facute publice.

Miscarea Si eu traiesc sanatos! are ca parteneri:

Institutii: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti.

Organizatii: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romanade Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Federatia Romanade Atletism, Societatea Romanade Nutritie, Universitatea Nationalade Educatie Fizicasi Sport.

Asociatia Romalimenta, Carrefour; World Class, One Beat, Sport Arena Street Ball, School Friendly.
Si eu traiesc sanatos!Despre Fundatia PRAIS

In anul 2002, compania de consultanta PRAIS Corporate Communications a creat Fundatia PRAIS, pentru a contribui si sustine dezvoltarea de proiecte in domeniul educatiei tinerei generatii, protectiei mediului si sprijinirii culturii, obiective aliniate noilor valori mondiale LOHAS - Lifestyle of Health and Sustainability ale carei initiatoare in Romania este. Fundatia PRAIS a derulat in acesti ani 15 Proiecte Nationale precum Lumea nutritiei! - program educational la nivel national desfasurat pe o perioadade 8 ani, castigator al IPRA Golden World Awards si Grand Prize: peste 300.000 de elevi din 28 de orase au invatat despre nutritia sanatoasa, iar website-ul a inregistrat peste 45.000 de vizitatori; SPA - Siguranta Produselor Alimentare - 4 ani, 1 milion de elevi, 15 seminarii si dezbateri in tara; Cluburile de miscare si distractie - 5 ani, 162 de cluburi scolare organizate de catre elevi; 8.850 de elevi si profesori implicati; 30.000 de membri ai familiei; Mic dejun cu cereale - 5 ani, 970 de scoli implicate, in 11 orase importante, 70.000 de elevi si 3.100 de profesori; Miscarea Milioane de Oameni, Milioane de Copaci - 5 ani, recunoscuta de UNEP, peste 150.000 voluntari si 700 organizatii implicate, peste
53 milioane copaci plantati in Romania - www.milioanedecopaci.ro.

Articole recomandate

Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care
Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator
Eucaliptul este o planta medicinala recomandata in cazul bolilor care afecteaza tractul respirator, cum ar fi gripa, astmul sau racelile. Exista mai mult de 700 de specii din acest copac, originar din Australia si Tasmania, care este distribuit in toate partile lumii. Datorita capacitatii sale mari