Skip to article

Sporturile potrivite pentru picioarele grele

Sporturile potrivite pentru picioarele grele
Practicarea unei activitati fizice este recomandata cu tarie oricarei persone care sufera de picioare grele. Sporturile favorabile sunt acelea care solicita puternic picioarele. Dintre acestea, toate cele care accentueaza efectele de greutate asupra membrelor inferioare sunt interzise.

Senzatia inconfortabila de greutate in picioare, tensiune, dureri, furnicaturi, umflarea gleznelor sunt simptome tipice ale picioarelor grele. Acestea se manifesta mai ales la finalul zilei, dupa o zi petrecuta in picioare, la caldura sau pur si simplu o zi obositoare.

Picioarele grele fac parte din semnele cele mai curente ale bolii venoase. Insuficienta venoasa este insotita de dilatarea venelor, favorizand stagnarea sangelui din vene la nivelul membrelor inferioare. Astfel, in pozitia in picioare imobila, greutatea sangelui care circula intre picioare si inima produce aceasta senzatie de greutate in picioare.

Astfel, in cazul picioarelor grele, este recomandabila practicarea unei activitati fizice care poate favoriza circulatia sangvina. Nu toate sporturile fac acest lucru!

De retinut: venelor superficiale ale picioarelor nu le plac eforturile musculare intense si scurte. Astfel, practicarea unei activitati fizice benefice circulatiei sangvine trebuie sa fie prelungita in timp si efectuata in acelasi ritm.

Sporturi recomandate

Sporturile potrivite pentru picioarele grele

Natatia

Acest sport lucreaza bine membrele inferioare, in timp ce efectul de masare al apei joaca un rol de drenare natural ce activeaza debitul sangvin. Temperatura apei, inferioara aceleia a corpului, exercita un efect tonifiant.

Ciclismul

La fiecare apasare de pedala, circulatia este antrenata. Obiectivul nu este sa pedalezi repede, ci indelung. Atentie, mersul pe bicicleta pe teren accidentat nu este indicat.

Mersul pe jos

Ca si in cazul bicicletei, pentru ca mersul pe jos sa fie benefic trebuie sa vizezi durata, minimum o ora de mers. Jogging-ul este in schimb contraindicat.

Gimnastica la sol este de asemenea indicata.

Sporturi de evitat

Acestea sunt toate sporturi care presupun salturi repetate, plecari si opriri bruste. Astfel, sporturile interzise sunt: jogging-ul, tenisul, ping-pong-ul, squash-ul, voleiul, baschetul, scrima, schiul nautic si schiul alpin.

In practica

Este important sa ai o activitate fizica regulata care sa favorizeze circulatia sangvina. Toate sporturile care accentueaza ingreunarea picioarelor sunt de evitat. Acest lucru nu inseamna ca vor fi total interzise. De exemplu, o ora de tenis pe luna e inofensiva, important e sa nu practici intens si regulat.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există