Skip to article

Tehnici de relaxare

Tehnici de relaxare
Invata cateva metode pentru a te destresa.

Tehnicile de relaxare sunt metodele din managementul stresului, care iti vor aduce calmul in viata ta. Relaxarea nu este numai pacea sufleteasca sau practicarea unui hobby.

Daca esti foarte stresata sau chiar daca ai totul sub control, poti obtine numeroase beneficii prin invatarea catorva metode de relaxare.

Beneficiile tehnicilor de relaxare

Fiind foarte ocupata, tinzi sa lasi relaxarea pe ultimul plan. Trebuie sa stii ca aceste metode sunt sanatoase.

Tehnicile de relaxare te pot ajuta, pe plan psihologic, prin:

Reducerea batailor inimii Tehnici de relaxare


Reducerea presiunii sangvine
Reducerea respiratiei
Reducerea nevoii de oxigen
Cresterea presiunii sangvine pentru categoriile importante de muschi
Reducerea tensiunii muschilor

Iti pot imbunatati sanatatea prin:

Mai putine migrene si dureri de spate
Mai putina furie si frustrare
Mai multa energie
Imbunatatirea concentratrii
Cresterea eficientei in activittile zilnice

Tipuri de tehnici de relaxare

Aceste metode constau in concentrarea pe ceva ce inspira calmitate. Nu conteaza ce tehnica alegi, ci sa le practici in mod constant.

Iata cateva tipuri:

Relaxarea autogenerata

Autogenerata inseamna ceva ce vine din tine. Tehnica consta in repetarea unor cuvinte sau propozitii, care te ajuta sa te relaxezi si sa reduci tensiunea muschiulara.
Tehnici de relaxare


Imagineaza-ti un loc placut, iar apoi concetreaza-te asupra respiratiei. Iti vei relaxa tot corpul, luand fiecare parte pe rand.

Relaxarea progresiva a muschilor

In aceasta tehnica trebuie sa te concetrezi pe detensionarea si relaxarea usoara a fiecarei grupe de muschi din corp. Vei deveni mult mai constienta de senzatiile fizice.

Incepe cu degetele de la picioare si termina cu gatul si capul. Incordeaza-ti muschii pentru 5 secunde si apoi relaxeaza-i pentru 30 de secunde.

Vizualizarea

Metoda consta in concentrarea pe imagini mentale si calatorirea vizuala in locuri linistite si placute. Incearca sa folosesti cat mai multe senzatii precum mirosuri, sunete si texturi. Pentru ca tehnica sa dea roade, inchide ochii, aseaza-te intr-un loc linistit si poarta haine cat mai confortabile.

Alte tehnici de relaxare

Yoga
Tai chi
Muzica
Meditatia
Hipnoza
Masajul

Prin invatarea acestor tehnici, vei deveni mai constienta de tensiunea muschilor sau de alte senzatii generatoare de stres. Tine minte ca aceste tehnici sunt, de fapt, abilitati. Fii rabdatoare.

Persoanele cu probleme psihologice, pot simti disconfort in timpul practicarii acestor tehnici. Desi se intampla rar, daca ti se intampla, opreste aceste exercitii si vorbeste cu un doctor specialist.

Articole recomandate

Se poate transmite coronavirusul prin respiratie? Se poate transmite coronavirusul prin respiratie?
Oamenii de stiinta incearca sa descopere daca coronavirusul se poate raspandi prin aerul respirat. Pana acum, s-a stabilit ca aerosolii pot transmite virusul.Rezultatele nu sunt definitive, insa in conditiile actuale nicio precautie nu e prea mult. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu sunt
Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil? Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil?
Specialistii avertizeaza ca foarte multe persoane ar fi putut sa fi fost infectate cu noul coronavirus si sa nu fi stiu acest lucru, deoarece nu au fost diagnosticate oficial si nici nu au avut simptome severe sau foarte evidente. Simptomele coronavirusului variaza de la o persoana la alta. Mai
Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore
Un medicament folosit pentru deparazitar omoara coronavirusul in 48 de ore, au descoperit cercetatorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne. Este vorba despre Ivermectina, pusa pe piata in 1975. Medicamentul folosit de australieni, avea pana nu demult un destin modest, fiind
Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru