Skip to article

Terapia Shiatsu - sanatatea antistres

Terapia Shiatsu - sanatatea antistres
In traducere exacta "exercitare de presiune asupra punctelor-cheie", tehnica Shiatsu se bazeaza inca din cele mai vechi timpuri pe puterea vindecatoare a masajului oriental combinat cu elemente de presopunctura.

Vestit in intreaga lume pentru ca echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea si chiar vindecarea unor suferinte de natura fizica, Shiatsu isi fondeaza aplicatiile pe presiunea exercitata de degete, palme sau cot in punctele de acupunctura ale organismului.

Masajul Shiatsu relaxeaza in profunzime. Iar un organism relaxat este deja pregatit sa se vindece. Prin actiunea sa directa asupra ?nodurilor energetice? din organism, responsabile cu eliberarea de endorfine, el transmite creierului o stare de bine.

Orice stare de discomfort este transmisa creierului de catre maduva spinarii. Prin presarea anumitor centri insa, aceasta cale de transmitere este blocata, iar senzatiile dureroase mult diminuate.

Terapia Shiatsu actioneaza de asemenea si asupra sistemului nervos autonom

Este cunoscut faptul ca el este responsabil de coordonarea functiilor involuntare ale organismului (respiratie, defecatie, termoreglare).

El are 2 componente: cel simpatic, activat doar atunci cand exista un agent stresor extern si cel parasimpatic, cunoscut ca si reglatorul vietii interne a organsimului in conditii normale.

Atunci cand intervine un agent stresor, de orice natura, fie ea fizica sau mentala, presiunea exercitata prin tehnicile Shiatsu calmeaza organismul agresat.

Insa nu numai persoanele care sufera de vreo afectiune pot beneficia de binefacerile masajului Shiatsu, ci si persoanele perfect sanatoase care vor sa previna aparitia uneia, si care vor sa aiba un organism relaxat, capabil sa faca fata oricarei incercari.

Printre disfunctiile care pot fi daca nu vindecate cel putin ameliorate cu ajutorul tehnicilor Shiatsu se numara si tendinitele, intinderile musculare, migrenele, durerile de gat si de umeri, sciatica, durerile de spate, tensiunile musculare, nevralgiile si chiar insomnia.

De asemenea, organismul slabit de stari de nervozitate, probleme menstruale, probleme circulatorii, constipatie, anxietate, oboseala cronica sau stress poate fi ajutat cu miscari care exercita atata presiune cat este necesara pentru fiecare afectiune in parte..

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care