Skip to article

Trateaza-te de alergii cu ajutorul medicinei alternative!

Trateaza-te de alergii cu ajutorul medicinei alternative!
Daca suferi de alergii moderate, poti incerca tratamentele medicinei alternative, care dau uneori rezultate bune. Iata care sunt optiunile tale contra alergiilor!

Remedii homeopate

Homeopatia propune metoda inversa fata de imunoterapia clasica, in care desensibilizarile incep cu doze mici de alergeni, care sunt apoi marite in mod progresiv.

Astfel, homeopatia foloseste metoda reducerii in timp a expunerii la alergeni. E mai putin agresiv pentru sistemul imunitar si mai eficace la unii pacienti. Dar nu e vorba de o desensibilizare.

Oligoelemente pentru reducerea reactiilor

Manganul reduce daunele provocate de inflamatia alergica si mareste rezistenta mucoaselor la alergeni.

Foloseste spray-uri cu sare de mare si oligoelemente pentru reducerea reactiilor alergice .

Plantele scad inflamatia

Ele sunt uneori indicate in desensibilizare si in tratamentul reactiilor inflamatorii, mai ales Rosa canina (trandafir salbatic sau maracine) sub forma de plante tinere.

Ribes nigrum (coacazul negru) este si el util contra inflamatiei. Modul sau de actiune este apropiat de cel al corticoizilor, dar cu mai putine inconveniente.

Auriculoterapia

Aceasta metoda consta in piscarea, in pavilionul urechii, a anumitor puncte strategice ce actioneaza asupra sistemului nervos.

Ea este indicata in tratamentul alergiilor, in special pentru acelea care sunt declansate de stres sau de emotivitate.

In preventie, auriculoterapia ofera de asemenea rezultate bune inaintea sezonului polenului, pentru reducerea reactiilor alergice. Ea este rezervata tratamentului adultilor.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există