Skip to article

Walk your talk - Metoda Feldenkrais

Walk your talk - Metoda Feldenkrais
Am avut de curand o clienta care suferea cu dureri cronice de spate. Din conversatia noastra am aflat ca ea se afla intr-o stare permanenta de stres din cauza carierei sale.

Dupa ani de lucru cu o companie mare de Advertising, a decis sa pornesca o afacere pe cont propriu. Desi muncea mult si bine, nu reusea sa obtina contracte. La fosta slujba depindea de partenerii ei sa faca partea de vinzari, insa acum, pe cont propriu, trebuia sa fie ea cea care se ocupa de vanzari. Ceva nu mergea insa si cu toate ca produsele oferite erau excelente, intalnirile nu se finalizau cu contracte.

Ca practician Feldenkrais, sunt obisnuita sa observ si sa evaluez cum se misca o persoana, sa detectez orice obiceiuri posturale sau ale miscarii care ar putea sa interfereze cu ceea ce un client doreste sa faca sau sa obtina.

In acest caz, clienta mea dorea sa isi vinda cu success produsul.
I-am sugerat ca la urmatoarea noastra intalnire, sa vina pregatita ca si cum ar fi fost o intalnire de afaceri la care urma sa incerce sa isi vinda serviciile.

Walk your talk - Metoda Feldenkrais

Pe parcursul urmatoarei intalniri am observat imediat ca limbajul corporal al clientei mele nu exprima acelasi lucru pe care cuvintele ei il exprimau. Am putut observa de asemenea cum vechile ei dureri de spate erau activate. Cu umerii usor cazuti si pieptul lasat, intregul ei corp exclama - "Nu sunt chiar asa de sigura pe mine, dar te rog sa imi acorzi o sansa!"

Pe de alta parte, din timp in timp isi dadea seama de postura ei slaba si incerca sa o controleze si sa o indrepte tragandu-si umerii in spate si aruncand pieptul in fata. Putea sustine aceasta noua postura cel mult patru minute din cauza ca isi pierdea suflul din cauza tensiunii musculare create in aceasta atitudine. Astfel, trecand prin cele doua posturi si atitudini - de la o extrema la alta - incercarea ei de a-si vinde produsul se pierdea intr-un limbaj corporal neincrezator. Chiar daca ceea ce spunea era de crezut, comportamentu sau ii contrazicea spusele!

Prin Metoda Feldenkrais se invata eficienta sistemului osos astfel incat efortul musculaturii se reduce. Acum, clienta mea invata cum sa stea asezata, cum sa stea in picioare si cum sa se miste folosindu-si echilibrat incheieturile - in felul acesta muschii ei nu mai trebuie sa depuna eforturile dinainte pentru a o sustine.

Respiratia ei a devenit mai usoara si eficienta, iar ea se simte mai increzatoare in propriile ei miscari, fiind in stare sa proiecteze o forta interioara naturala, atractiva in lumea profesionala in care opereaza. Acum, increderea in spusele ei este sustinuta de atitudinea corporala.

Pentru mai multe informatii vizitati www.Feldenkrais.ro
Email: CatrinaChoate@Feldenkrais.ro

Articole recomandate

OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat o noua serie de recomandari in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie. Expertii recomanda acum purtarea mastii si in interiorul locuintelor, atunci cand avem musafiri si nu se poate respecta distanta fizica sau daca incaperile nu sunt
Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake
Pentru consumatori este foarte dificil sa isi dea seama daca masca de protectie e care o cumpara este una neconforma sau un fake. Cei care trebuie sa fie foarte atenti la masti sunt agentii economici! In doar o luna, ANPC a scos de la vanzare peste 30 de milioane e masti de portectie.  Pentru
Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a