Skip to article

Zooterapia

Zooterapia
Fideli si mereu disponibili... Caini, pisici, pasari si alte animale ne insenineaza casa. Stiai ca in plus de afectiunea pe care ne-o arata si de bucuria oferita, acesti prieteni vegheaza si asupra sanatatii noastre?

1. Scad tensiunea arteriala

Potrivit studiilor conduse de profesorul Fridman de la Universitatea din New York, mangaierea unui caine sau a unei pisici timp de minim 6 minute sau petrecerea unui sfert de ora contempland spectacolul din acvariu este de ajuns pentru a scadea tensiunea arteriala.

Vestile sunt chiar si mai bune: doar prezenta animalului este de ajuns pentru a scadea riscul de accidente cardiovasculare. Un studiu american, efectuat asupra femeilor trecute de 70 de ani, a demonstrat ca acelea care erau inconjurate de animale aveau aceeasi presiune arteriala ca nepoatele lor!

2. Cu ele alaturi, nu ne simtim niciodata deprimati!

Faptul ca ne ocupam de un animal si avem sentimentul ca cineva ne iubeste neconditionat ne da un sens existentei. Este demonstrat ca persoanele care au norocul sa aiba un animal de companie in viata lor sunt mai fericite, se duc mai rar la medic si au o parere mai buna despre sine. Se cunoaste faptul ca bolnavii de Sida care au un animal sufera mai rar depresii decat ceilalti.

Zooterapia

3. O arma anti-Alzheimer?

Animalele ar putea sa aiba efecte benefice contra bolii Alzheimer. In afara de faptul ca le ofera repere bolnavilor, de exemplu amintindu-le cand e ora mesei, este probabil ca ele au si efect de stimulare a memoriei bolnavilor. Exista unii bolnavi care reusesc chiar sa pronunte cateva cuvinte in timp ce contempla acvariiile.

4. Animale care vindeca

Majoritatea studiilor efectuate s-au concentrat mai ales pe compania cainilor si a pisicilor, insa au fost luate initiative si in privinta altor animale. Acesta este cazul terapiilor cu cai. Destinate handicapurilor motorii si mentale, acestea cunosc un succes in crestere in randul personalului medical.

Echitatia pare sa fie un mijloc excelent de stabilire a contactului intre pacient si terapeut. Delfinii fac si ei obiectul cercetarilor contra autismului. Se pare ca atingerea corpului si a pielii acestor mamifere poate debloca unele boli. Dresajul de maimute capucin si cimpanzeu a dat si el rezultate excelente contra diverselor handicapuri.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există