7 lucruri pentru care n-ai nevoie sa ajungi la 40 de ani ca sa le inveti

7 lucruri pentru care n-ai nevoie sa ajungi la 40 de ani ca sa le inveti
  calendar_month   update 06 Mar 2015, ora: 14:02   photo_cameraSursa foto: puteredefemeie.wordpress.com    
Se spune ca o femeie la 40 de ani ajunge la acea forma desavarsita datorita experientelor pe care le-a trait de-a lungul anilor si care au invatat-o cine este, ce isi doreste de la viata si, mai ales, care este drumul ei.

Insa, unele lectii le putem invata si pana sa ajungem la aceasta minunata varsta.

1. Frumusetea (ta) trece si "Alba ca Zapada" te intrece

N-are rost sa aspiri si sa te chinui sa fii "cea mai cea", intotdeauna se va gasi altcineva care sa fie "si mai"... pentru simplul motiv ca e "altfel". Oamenii iubesc diversitatea si experientele - la fel ca si tine. Ce e interesant este ca preocuparea pentru a fi "cea mai" se amplifica spre 40 de ani. Cata vreme n-ai riduri si nu-ti trece prin cap ca pot sa-ti creasca pe burta colacei, nici nu te gandesti la asa ceva. Nu prea conteaza cu ce te dai pe fata si nici nu ai probleme de stil.

2. Prietenia inseamna, de fapt, iertare

Oamenii cresc in ritmul lor si, daca la un moment dat existau fiinte carora le puteai impartasi totul, si aveai sentimentul ca te intelegeau pe de-a-ntregul, acum s-ar putea sa nu mai fie asa. Ceea ce inainte era toleranta nesfarsita, acum sunt scheme si canoane si judecati care te dor.

Dar nu te grabi sa sari de fund in sus, ca si tu faci la fel. Si tu ii judeci pe ei, si tu ii deranjezi in aceeasi masura. Insa iubirea care va leaga e neschimbata, totusi. Ea face ca, odata ce ati trait atatea impreuna, sa va adune mereu si mereu, mai presus de carcotelile pe la colturi.

3. Odata cu varsta, oamenii isi cristalizeaza personalitatea si parerile

De fapt, se implanta in niste scheme rigide. Fii sincer, cat de tare mai ai sentimentul ca poti sa-ti iei viata de la capat si ca ai lumea la picioare - asa, ca la 20 de ani? Nu prea il mai ai, n-ai cum. Ti-ai cladit cu eforturi o casa, o familie, un miliard de legaturi din care pare imposibil sa te mai dezlegi. Nu zic ca ar trebui, doar ca asa stau lucrurile pe masura ce trece timpul. Te misti mai greu. E firesc. Ai inaintat pe drumul tau, n-ai cum sa mai fii ca la primul pas. Sa dea Dumnezeu sa fie drumul pe care il dorea inima ta, pentru ca daca nu, ar fi bine sa ai puterea de a te desprinde din acele legaturi.

O viata ai. Daca o lasi sa te duca pe cararile ei si tu nu participi, ca o barca ce pluteste in deriva, ar fi bine sa te trezesti macar acum, pe la mijlocul vietii si sa te intrebi ce ai de gand. Sa ai puterea sa ai din nou 20 de ani. (Unii au reusit asta si la 60, asa ca de ce nu.)

4. Intelegi valoarea unui secret

De fapt, ceea ce te framanta cu adevarat numai tu stii. Nu mai este nimeni caruia sa-i impartasesti absolut totul ca la 20 de ani, din motivele de la punctul 2. Plus faptul ca nu mai esti dispus sa suporti sa ti se taie aripile. Si nici nu-ti mai poti permite sa faci declaratii fara acoperire. La 20 de ani, daca spui ceva si nu faci, nu-i problema.

Ai in fata toate posibilitatile. La 40, daca ai facut o declaratie, lumea se asteapta s-o sustii prin fapte. Asa ca mai bine taci si faci. Ii lasi pe ceilalti sa vorbeasca despre tine. Te tii pe tine secret, cu toate proiectele si asteptarile tale.

Citeste continuarea pe puteredefemeie.wordpress.com
Recomandari