Skip to article

Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi

Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi
Adolescentii dependenti de internet sunt de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat semenii lor ce navigheaza pe net intr-un mod normal si controlat, revela un studiu publicat in SUA.

Pentru realizarea acestui studiu, publicat in revista "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", au fost chestionati 1041 adolescenti din provincia Guangzhou, in sudul Chinei, despre obiceiurile lor de navigare pe internet.

Majoritatea adolescentilor - peste 940 - navigau pe internet in mod normal, insa 62 (6.2%) au fost identificati de oamenii de stiinta drept internauti patologici, iar 2 (0.2%) dintre ei au fost clasificati drept internauti cu patologie grava.

Noua luni mai tarziu, starea psihologica a tinerilor a fost evaluata din nou. Oamenii de stiinta au constatat ca adolescentii utilizatori de internet in mod necontrolat sau irational erau de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat internautii normali.

Chiar si tinerii preocupati de studiile lor pot cadea prada dependentei de internet , si ei avand un risc de depresie de 1.5 ori mai mare fata de utilizatorii normali de net.

Dependenta patologica de internet este caracterizata printr-un comportament problematic, cu simptome similare si altor dependente, releva studiul.

Alte studii au subliniat deja ca internautii patologici sunt in principal de sex masculin, insa cercetatorii avertizeaza despre propagarea acestei dependente din ce in ce mai mult si in randul femeilor.

Printre elementele caracteristice ale utilizarii patologice ale internetului se numara folosirea calculatorului in special pentru distractie , in locul studiului sau al adunarii de informatii.

Adolescentii care petrec mult timp in fata calculatorului sunt retrasi, se distanteaza de societate, chiar si de parinti si frati.

Se considera dependent de internet adolescentul care nu mai are si alte preocupari in timpul liber, iar atunci cand nu se afla in fata calculatorului, doar la asta se gandeste.

Articole recomandate

Cum sa te bucuri de un somn odihnitor Cum sa te bucuri de un somn odihnitor
Un somn bun in timpul noptii este la fel de important ca exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa. Studiile au aratat ca o calitate slaba a somnului are efecte negative imediate asupra hormonilor si functiilor cerebrale. Mai mult decat atat, poate fi cauza cresterii in greutate si a
Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza? Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza?
Menopauza este un fenomen natural, pe care multe femei îl traversează cu dificultate și care ridică multe întrebări. Trebuie reținut că menopauza, momentul instalării menopauzei, nu apare brusc, fiind precedat de premenopauză și
Studiu: Peste trei sferturi dintre pacientii cu COVID-19 prezinta cel putin un simptom activ la sase luni dupa imbolnavire Studiu: Peste trei sferturi dintre pacientii cu COVID-19 prezinta cel putin un simptom activ la sase luni dupa imbolnavire
Un nou studiu publicat in revista medicală si realizat de savantii chinezi arata ca pacientii cu COVID-19 prezintă cel puțin un simptom activ la șase luni după ce ce s-au îmbolnăvit. Cele mai frecvente simptome care persistă este oboseala sau slăbiciunea
Au aparut primele cazuri de gripa in Romania Au aparut primele cazuri de gripa in Romania
In saptamana 28 decembrie - 3 ianuarie au fost confirmate in tara 15 cazuri de gripa, a anuntat, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Anul trecut in aceeasi perioada erau 500 de cazuri de grippa.La nivel național, numărul total de cazuri
Infectia cu coronavirus poate sa apara si dupa vaccinare. Cum explica epidemiologii fenomenul Infectia cu coronavirus poate sa apara si dupa vaccinare. Cum explica epidemiologii fenomenul
Dupa vaccinare exista posibilitatea infectarii cu noul coronavirus, sustin medicii epidemiologi. Imunizarea ajuta insa organismul sa lupte cu boala. Astfel, persoanele vaccinate vor suferi o forma mai usoara de Covid-19.  Vaccinul impotriva infectiei cu noul coronavirus ofera imunitate la un