Skip to article

Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi

Adolescentii dependenti de internet - viitori depresivi
Adolescentii dependenti de internet sunt de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat semenii lor ce navigheaza pe net intr-un mod normal si controlat, revela un studiu publicat in SUA.

Pentru realizarea acestui studiu, publicat in revista "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", au fost chestionati 1041 adolescenti din provincia Guangzhou, in sudul Chinei, despre obiceiurile lor de navigare pe internet.

Majoritatea adolescentilor - peste 940 - navigau pe internet in mod normal, insa 62 (6.2%) au fost identificati de oamenii de stiinta drept internauti patologici, iar 2 (0.2%) dintre ei au fost clasificati drept internauti cu patologie grava.

Noua luni mai tarziu, starea psihologica a tinerilor a fost evaluata din nou. Oamenii de stiinta au constatat ca adolescentii utilizatori de internet in mod necontrolat sau irational erau de 2.5 ori mai predispusi la depresie decat internautii normali.

Chiar si tinerii preocupati de studiile lor pot cadea prada dependentei de internet , si ei avand un risc de depresie de 1.5 ori mai mare fata de utilizatorii normali de net.

Dependenta patologica de internet este caracterizata printr-un comportament problematic, cu simptome similare si altor dependente, releva studiul.

Alte studii au subliniat deja ca internautii patologici sunt in principal de sex masculin, insa cercetatorii avertizeaza despre propagarea acestei dependente din ce in ce mai mult si in randul femeilor.

Printre elementele caracteristice ale utilizarii patologice ale internetului se numara folosirea calculatorului in special pentru distractie , in locul studiului sau al adunarii de informatii.

Adolescentii care petrec mult timp in fata calculatorului sunt retrasi, se distanteaza de societate, chiar si de parinti si frati.

Se considera dependent de internet adolescentul care nu mai are si alte preocupari in timpul liber, iar atunci cand nu se afla in fata calculatorului, doar la asta se gandeste.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există