Anotimpul in care te-ai nascut iti influenteaza personalitatea

Anotimpul in care te-ai nascut iti influenteaza personalitatea
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
21 Oct 2014, 16:00
  update
Actualizat
21 Oct 2014, ora: 10:18
     
Unele persoane sunt predispuse depresiei, in timp ce altele au o personalitate puternica si reusesc sa mentina un echilibru in viata lor. Cu toate acestea, ultimele cercetari efectuate de un grup de cercetatori maghiari au demonstrat ca personalitatea oamenilor este influentata de anotimpul in care s-au nascut.

Potrivit acestora, cei nascuti in sezonul cald sunt mai temperamentali, iar cei nascuti in sezonul rece au tedinta sa fie depresivi.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 400 de persoane, coreland anotimpul in care s-a nascut fiecare participant cu personalitatea sa. Concluzia oamenilor de stiinta a fost ca anotimpurile influenteaza anumite substante chimice din creier, cum sunt dopamina si serotonina, acestea avand o influenta puternica asupra starii de spirit.


Prin urmare, persoanele nascute primavara au o atitudine pozitiva, cele nascute in sezonul cald risca sa se confrunte cu schimbari bruste de comportament, iar persoanele nascute in sezonul rece au tendinta sa fie depresive de-a lungul vietii.

"Analiza noastra a fost facuta pe 400 de persoane, carora le-am corelat anotimpul in care s-au nascut cu tipul de personalitate. In esenta, s-ar parea ca data nasterii poate creste sau descreste riscul privind dezvoltarea unor tulburari de personalitate mai tarziu, in timpul vietii. In prezent, cercetam daca exista sau nu markeri genetici legati de anotimpul nasterii si starea de spirit predominanta", a declarat Xenia Gonda, autoarea principala a studiului prezentat duminica la Berlin, la conferinta anuala a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).

Sursa: Mediafax
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Cum l-am luat.
  • person

    "faceti si voi ,ce am facut eu...e fun."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere