Skip to article

Ce ascunde agresivitatea copiilor?

Ce ascunde agresivitatea copiilor?
Fruntea incruntata si privirea sumbra, bratele incrucisate, tipete de nemultumire, bataia - toate sunt semne ale agresivitatii copiilor.

Cum apare acest comportament violent? Care sunt cauzele? Dar, mai ales, care sunt modalitatile prin care parintii pot controla si schimba astfel de rabufniri emotionale?

Academia de Creativitate va invita la atelierul Ce ascunde agresivitatea copiilor?, desfasurat in cadrul proiectului Five o'clock tea. Intalnirea va avea loc miercuri, 25 februarie, ora 17.00, la atelierele Academiei (Str. Caragea Ioan Voda Nr. 2).

Parintii se vor bucura de o dupa-amiaza petrecuta impreuna, in care vor putea comunica, vor afla informatii noi din domeniul psihologiei copilului si vor participa la discutia despre agresivitate cu invitatul special, psihologul Radu Filip, la o ceasca de ceai, intr-un mediu cald si prietenos.

In timpul intalnirii, unul dintre membrii Academiei de Creativitate va organiza intr-o camera alaturata activitati interesante cu copiii, adecvate varstei lor, care le va stimula imaginatia prin jocuri, pictura, cantece si care ii va ajuta sa comunice mai usor si sa se integreze in grup.

Cauzele unui comportament agresiv in randul copiilor pot fi variate, avand originea in interiorul sau in exteriorul mediului familial. Uneori, violenta prinde viata in sanul familiei sub diferite forme: o schimbare importanta, mediul tensionat sau pedepsele fizice. Alteori, crizele de furie apar in afara mediului familial cum ar fi in anturajul copilului.

Modalitatile si solutiile prin care violenta verbala sau fizica ar putea fi controlata si schimbata depind de originea comportamentului agresiv. Parintii sunt cei care vor fi indrumati sa faca primii pasi catre schimbare, fiind mai atenti cu proprii copii, oferindu-le afectiune si incredere.

Povestea fiecarui copil este unica, iar cauzele, modul de exprimare si combaterea agresivitatii pot fi analizate in particular la atelierul din cadrul Five o'clock tea, organizat de Academia de Creativitate. Radu Filip este psiholog specializat in consiliere centrata pe relatiile dintre copil, adult, cuplu si familie. Pe parcursul atelierului, invitatul va modera discutia, va crea un dialog intre parinti pentru a afla originea furiei si va dezvalui noi metode de ameliorare.

Asadar, psihologul Radu Filip va asteapta miercuri, 25 februarie, ora 17.00, la evenimentul Ce ascunde agresivitatea copiilor?, in cadrul seriei de ateliere Five o'clock tea, organizata la Academia de Creativitate (Str. Caragea Ioan Voda Nr. 2).

Va invitam sa fiti parte din schimbarea pe care vreti sa o regasiti in randul copiilor!

academia de creativitate


Contact:

Unde: Str. Caragea Ioan Voda Nr. 2, sector 1, Bucuresti
Cand: 25 februarie, ora 17.00
Taxa de participare: 50 lei (Adult +1 Copil), 85 lei (Adult + 2 Copii)
Facebook: Academia de Creativitate pentru copii
E-mail: inscriere@feelsmart.ro
Tel: 0737.646.451 / 0745.153.086
Website: www.feelsmart.ro
Blog: www.academiadecreativitate.wordpress.com

Articole recomandate

Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai
Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes
In curand va fi disponibil un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus, insa foarte multe persoane se tem sa se vaccineze, desi acesta era asteptat cu nerabdare de lumea intreaga.  Directorul Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu, a explicat in cadrul unei emisiuni de la Digi24,