Skip to article

Luminoterapia contra depresiei de iarna

Luminoterapia contra depresiei de iarna
Frigul, ploaia, soarele sunt elemente ce te pot deprima. Luminoterapia este modul in care poti ramane in forma! Asadar, daca nu-ti permiti sa mergi in Bora-Bora, e timpul sa incerci aceasta terapie alternativa!

Lumina, un element esential al echilibrului nostru interior

Medicii sunt toti de acord ca lumina joaca un rol deloc neglijabil asupra fizicului si psihicului uman, actionand ca un adevarat factor regulator al organismului nostru. Lumina solara este cea care ne conditioneaza fazele de somn si de trezire, ritmul meselor, nivelele hormonale si multe altele. Asadar, daca acum ti-e mai greu sa te trezesti dimineata decat asta-vara, nu inseamna ca esti mai obosita, ci e din cauza soarelui care intarzie sa apara.

Avand in vedere ca multi dintre noi ne petrem ziua in birouri la lumina de neon, nu putem beneficia nici macar de putina lumina solara a iernii. Acest lucru provoaca scaderea energiei fizice, depresie sezoniera , tulburari de somn, scaderea libidoului.

Luminoterapia , o cura pentru starea de bine

Pentru a remedia aceste tulburari sezoniere s-a inventat luminoterapia. Gratie acestei cure de lumina, moralul este ridicat si vitalitatea este regasita. Sunt posibile doua tipuri de terapii, una de tip medical, care se poate face in spitale si doar pe baza de prescriptie medicala, si alta care se poate face in confortul propriei case, daca ai o lampa de luminoterapie.

Cum functioneaza?

Exista mai multe tipuri de lampi: lampi pentru perete, destul de voluminoase, dar care au avantajul de a putea fi folosite de doua persoane in acelasi timp, lampi de birou sau chiar ochelari de luminoterapie, care emit lumina de intensitate scazuta, dar sunt mai apropiate de ochi.

Timpul de expunere depinde de puterea lampii: cu cat lumina emisa este mai puternica, cu atat mai redus va fi timpul de expunere. De exemplu, cu un aparat de 10 000 lux, nu trebuie sa depasesti o jumatate de ora pe zi, in timp ce cu un aparat de 2 500 lux, poti sa stai si 2 ore pentru o cura eficace.

Bine de stiut

Cel mai bine e sa folosesti lampa de luminoterapie dimineata, dupa trezire, pentru a simti efectele pe parcursul intregii zile. Eforturile tale vor fi repede recompensate!

Rezultate

In 4-5 zile, oboseala se estompeaza si moralul e la cote maxime! Atentie, nu depasi timpul de expunere maxim recomandat de producatorul lampii, caci risti sa obtii efectul invers, adica sa devii irascibila!

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există