Skip to article

Sexsomnia: o adevarata boala!

Sexsomnia: o adevarata boala!
Sexsomnia, o tulburare a somnului ce duce la comportament sexual involuntar sau inconstient, este o adevarata boala, recunoscuta de specialisti.

Sexsomnia se aseamana intr-un fel cu somnambulismul, caci persoanele afectate par sa fie treze si de fapt se angajeaza in actul sexual in timp ce dorm.

Sharon Chung, cercetatoare la Laboratorul de cercetari asupra somnului de la Universitatea Health Network din Toronto, a explicat pentru site-ul stiintific livescience.com ca pana acum nu s-a studiat frecventa cu care se produc episoadele de sexsomnie.

Sharon chung a studiat 832 persoane (428 barbati, 404 femei), pacienti in clinicile dedicate somnului, si a descoperit ca 63 dintre acestea sufereau de sexsomnie (7.6%).

Studiul a urmarit simptomele, comportamentul in timpul somnului, oboseala pacientilor si reflectarea bolii asupra dispozitiei persoanelor afectate.

"Desi descoperirea noastra de aproximativ 8% din persoane ce sufera de sexsomnie pare importanta, trebuie subliniat ca am studiat doar pacienti aflati intr-o clinica de tulburari ale somnului. Ne asteptam ca cifrele sa fie mult mai mari in populatia globala!", previne Sharon Chung.

Studiul arata ca barbatii (11%) sunt mai predispusi spre sexsomnie decat femeile (4%).

Cercetatorul Sharon Chung subliniaza si faptul ca pacientii nu merg in general la medic sa declare acest tip de probleme.

Persoanele care sufera de sexsomnie au un risc de doua ori mai ridicat sa devina si consumatoare de droguri ilicite, fata de alte persoane ce sufera de alte tulburari ale somnului. Consumul de cafea si tigari este in schimb acelasi.

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un