Skip to article

Sexsomnia: o adevarata boala!

Sexsomnia: o adevarata boala!
Sexsomnia, o tulburare a somnului ce duce la comportament sexual involuntar sau inconstient, este o adevarata boala, recunoscuta de specialisti.

Sexsomnia se aseamana intr-un fel cu somnambulismul, caci persoanele afectate par sa fie treze si de fapt se angajeaza in actul sexual in timp ce dorm.

Sharon Chung, cercetatoare la Laboratorul de cercetari asupra somnului de la Universitatea Health Network din Toronto, a explicat pentru site-ul stiintific livescience.com ca pana acum nu s-a studiat frecventa cu care se produc episoadele de sexsomnie.

Sharon chung a studiat 832 persoane (428 barbati, 404 femei), pacienti in clinicile dedicate somnului, si a descoperit ca 63 dintre acestea sufereau de sexsomnie (7.6%).

Studiul a urmarit simptomele, comportamentul in timpul somnului, oboseala pacientilor si reflectarea bolii asupra dispozitiei persoanelor afectate.

"Desi descoperirea noastra de aproximativ 8% din persoane ce sufera de sexsomnie pare importanta, trebuie subliniat ca am studiat doar pacienti aflati intr-o clinica de tulburari ale somnului. Ne asteptam ca cifrele sa fie mult mai mari in populatia globala!", previne Sharon Chung.

Studiul arata ca barbatii (11%) sunt mai predispusi spre sexsomnie decat femeile (4%).

Cercetatorul Sharon Chung subliniaza si faptul ca pacientii nu merg in general la medic sa declare acest tip de probleme.

Persoanele care sufera de sexsomnie au un risc de doua ori mai ridicat sa devina si consumatoare de droguri ilicite, fata de alte persoane ce sufera de alte tulburari ale somnului. Consumul de cafea si tigari este in schimb acelasi.

Articole recomandate

3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog 3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog
Tratarea afecțiunilor orale la timp înseamnă o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. În momentul în care te doare un dinte sau îți sângerează gingiile în timp ce te speli pe dinți, controlul la stomatolog devine o
Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o