Skip to article

Sfaturi pentru a trece peste stresul sarbatorilor

Sfaturi pentru a trece peste stresul sarbatorilor
In aceasta perioada suntem in pragul unui nou inceput, cand unii dintre noi privesc retrospectiv si isi fac un bilant a ceea ce au facut in anul care s-a scurs.

Este bine sa stim cu ce ne-am ales in acest an si sa incercam sa trecem peste aspectele lui neplacute, invatand desigur din ele.

Este cu putinta ca pentru unii dintre noi aceasta perioada sa aduca un plus de stres, considerand ca au ramas unele lucruri nerezolvate sau ca, poate, sarbatorile ne solicita un pic mai mult.

Lucrurile nerezolvate isi pot gasi solutii in anul care urmeaza, facand de pe-acum o planificare a lor si spunandu-ne ca ele vor fi prioritare in anul urmator; si daca acest lucru ii nelinisteste pe cei care vor cu tot dinadinsul sa nu le scape nimic - chiar si pe ultima suta de metri, le spun ca ar face bine sa fie un pic mai organizati pe viitor, pentru a putea profita din plin de farmecul sarbatorilor.

Sunt deasemenea persoane incarcate de stresul sarbatorilor pentru simplul motiv ca vor ca totul sa iasa perfect - de la impodobitul bradului, alegerea cadourilor, pana la masa festiva. In acest fel, simt ca sarbatorile au trecut pentru ei mult prea repede, nu au inteles nimic din semnificatia lor si in plus incep anul cu un gram de oboseala in plus.

Ce va pot spune in acest caz, este ca, bradul este frumos oricum, important este sa miroase a brad in casa (nu trebuie impodobit intr-un anume fel, intr-un anumit timp). Apoi, in legatura cu cadourile - stiti zicala: calul de daruiala nu se cauta la dinti; nu va pierdeti timp si bani investind in cadouri, ele sunt simbolice si conteaza mai mult atmosfera in care sunt oferite, felul in care sunt daruite (cu mult drag si cu zambetul pe buze) pentru ca in acest fel nu vrem sa ne achitam de vreo datorie fata de cel caruia ii daruim ceva, ci vrem doar sa stie ca il apreciem si ca ne-am gandit la el in aceasta perioada.

Masa de Craciun...desigur ca trebuie sa fie speciala, ca trebuie sa fie imbelsugata si diversificata. Insa, de cele mai multe ori ea este un adevarat festin si toata dieta de peste an isi gaseste sfarsitul in acest ospat generos.

Indicat ar fi sa lucram mai mult la aspectul mesei decat la continut (de cele mai multe ori ramane mancare si pentru jumatate din anul urmator); ramaneti vesela si odihnita si dupa Craciun (chiar si in timpul lui) si mai lasati si pe altii anul viitor sa organizeze Craciunul sau promiteti-va ca anul viitor veti merge la un restaurant impreuna cu cei dragi.

Numai asa veti simti sarbatoarea, doar asa veti surprinde fiecare moment al ei, fara a avea remuscarile unui cadou nedorit, a unui brad insuficient impodobit sau a unui "morman" de vase de spalat.

Este greu de acceptat ca sarbatorile de iarna ne-ar putea incarca cu un plus de stres in afara celui cotidian; ele trebuie sa ne linisteasca mintea si sufletul, sa ne faca sa fim mai calzi, mai darnici si poate mai aproape de Dumnezeu. Traiti din plin si bucurati-va mai mult, macar in aceasta perioada!

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care