Skip to article

Studiu: Cum iti influenteaza personalitatea ziua in care te-ai nascut

Studiu: Cum iti influenteaza personalitatea ziua in care te-ai nascut
Potrivit unor cercetari recente, a fost demonstrata stiintific o legatura intre comportament si data nasterii.

Un studiu desfasurat de catre Cercetatorii de la Universitatea Semmelwis din Budapesta, pe 366 de studenti, a relevat faptul ca cei care s-au nascut vara sunt mai predispusi schimbarilor de dispozitie cand devin adulti. Cei nascuti iarna sunt mai putin predispusi sa dezvolte un comportamnt irascibil. Persoanele nascute primavara au mari sanse sa aiba un comportament foarte optimist, in tip ce aceia care s-au nascut toamna sunt mai putin predispusi la depresie, noteaza huffingtonpost.com.

"Studiile biochimice au demonstrat ca anotimpul nasterii influenteaza anumiti neurotransmitatori, cum sunt dopamina si serotonina, acest lucru putand fi remarcat chiar si la varsta adulta", potrivit conducatorului studiului, asistentul universitar Xenia Godna. Anotimpul nasterii poate avea un efect pe termen lung, releva studiul.

Studiul nu a urmarit participantii pentru o perioada mai lunga de timp, astfel ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a determina exact cat de puternica este legatura intre tipul de comportament si ziua de nastere.

"Deocamdata nu putem spune nimic despre mecanismele implicate. Incercam sa aflam daca exista markeri genetici care au legatura cu anotimpul nasterii si schimbarile de comportament", explica Gonda.

Iata cum arata rezultatele studiului:

Persoanele nascute vara au sanse mai mari pentru un temperament caracterizat prin manifestari inegale, treceri rapide de la pesimism la entuziasm.

Persoanele nascute primavara au sanse mai mari de a deveni exagerat de optimiste.

In cazul persoanelor nascute iarna sunt sanse foarte mici sa aiba temperament irascibil, in comparatie cu cei nascuti in alte perioade ale anului.

Cei nascuti toamna au o inclinatie mult mai scazuta catre un temperament depresiv, in comparatie cu cei nascuti iarna.

Articole recomandate

Micul dejun: sursa de energie pentru intreaga zi Micul dejun: sursa de energie pentru intreaga zi
Chiar daca dimineata suntem in graba si avem multe lucruri de facut inainte de a pleca la scoala sau la serviciu, este important sa nu sarim peste cea mai importanta masa a zilei, micul dejun. Pentru ca alimentatia corecta este esentiala pentru o viata sanatoasa si pentru a avea energie pe tot
Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele
Autoritatile au anuntat clar ca in Capitala exista tantari purtatori ai virusului West Nile. Pentru ca foarte multe persoane sunt deja in panica, medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, a explicat care sunt simptomele ce pot aparea in urma infectiei cu
Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii
Medicii stomatologi practica una dintre cele mai vechi specializari medicale din lume. In Italia este expus un dinte care a fost curatat partial cu un instrument de silex, ce dateaza de peste 14.000 de ani si care este considerat ca fiind cea mai veche lucrare stomatologica cunoscuta, in timp ce
Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa
Medicul Virgul Musta atrage atentia ca in ultimele saptamani au ajuns la spital foarte multe persoane muscate de capuse. Seful sectiei de Boli Infectioase din Timisoara avertizeaza ca acestea sunt foarte periculoase si a explicat ce trebuie sa faci imediat ce ai fost muscat de o capusa. 
8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten 8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten
Cu toate că doar 1% din populaţia globului suferă de boala celiacă, se pare că aproape 30% dintre oameni încearcă să evite glutenul. Dacă la început erau disponibile puţine alimente şi produse fără gluten, şi mai puţine